×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Mákvirág-díjra lehet pályázni

2021.09.10 - 17:00
Megosztás:
Mákvirág-díjra lehet pályázni
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) pályázatot hirdetett a Mákvirág-díjra, a megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója cím elnyerésére.

A pályázaton azok a romániai magyar közoktatásban tanuló 9–12. osztályos tanulók vehetnek részt, akik a 2020/2021-es tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményeket értek el, tantárgyversenyek, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, példás magatartású tanulók.

A tanulók a díjra megyénként pályázhatnak, és elérhetik a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat aszerint, hogy a pályázó egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett. A pályázatok beadási határideje szeptember 23. A pályázatok elbírálásának döntő szempontjai: minimum 9,20-as tanulmányi átlag, 10-es magaviseleti jegy, hazai és nemzetközi tantárgyversenyeken elért eredmények, országos és megyei, sport-, kulturális és tudományos diákköri rendezvényeken elért eredmények.

K.A.

A pedagógusok életműve a diákokban él tovább
Öt, idén nyugdíjba vonult pedagógusnak Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, tizenhétnek pedig elismerő oklevelet adtak át a nevelőként végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként csütörtök délután az RMPSZ szervezésében tartott ünnepség keretében.
Europa Nostra-díjat kapott a Vâlcea megyei Urşi falu 18. századi fatemploma
Az Urşi faluban (Vâlcea megye) található, tizennyolcadik században épült, a közelmúltban restaurált fatemplom nyerte a 2021-es Europa Nostra európai örökségi nagydíjak egyikét. A restaurálási projekt ugyanakkor a közönségdíjat is elnyerte - tájékoztat az Európai Bizottság romániai képviselete.
„Úgy érzem, nyitott vagyok a gyerekek felé”
Makri Mónika dobrai tanítónőt a Falvak mécsesei díjjal tüntették ki oktató, nevelő, hagyományőrző és csapatépítő tevékenysége elismeréséül. A díjátadó gálán eddigi pályafutásáról, valamint a néphagyományok éltetését szolgáló elképzeléseiről kérdeztük.
Cookie