×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-13 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Mákvirág-díjra lehet pályázni

2021.09.10 - 17:00
Megosztás:
Mákvirág-díjra lehet pályázni
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) pályázatot hirdetett a Mákvirág-díjra, a megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója cím elnyerésére.

A pályázaton azok a romániai magyar közoktatásban tanuló 9–12. osztályos tanulók vehetnek részt, akik a 2020/2021-es tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményeket értek el, tantárgyversenyek, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, példás magatartású tanulók.

A tanulók a díjra megyénként pályázhatnak, és elérhetik a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat aszerint, hogy a pályázó egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett. A pályázatok beadási határideje szeptember 23. A pályázatok elbírálásának döntő szempontjai: minimum 9,20-as tanulmányi átlag, 10-es magaviseleti jegy, hazai és nemzetközi tantárgyversenyeken elért eredmények, országos és megyei, sport-, kulturális és tudományos diákköri rendezvényeken elért eredmények.

K.A.

Továbbképzésen vettek részt a nagykárolyi pedagógusok
„A nevelés az élet szolgálata” — Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató előadásait hallgatva képezték tovább magukat a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum pedagógusai.
Vörös szőnyeg és közönség nélkül rendezik meg a díjátadót
A Golden Globe-díjátadót helyi idő szerint vasárnap 18 órakor rendezik meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben, de elmarad a sztárok vörösszőnyeges felvonulása, és közönséget sem hívnak a ceremóniára.
Mentor Díj: még nem késő jelölni a mentorokat
Az év végéig jelölhetik a szatmáriak azt a lelkes, szeretett tanítót, tanárt vagy edzőt, aki tudása továbbadásával, munkájával hozzájárult tanítványai képességeinek kibontakoztatásához. A Mentor Díjra bárki nyújthat be jelölést egyénileg vagy csoportosan.
Cookie