×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Majláth Gábor: közülünk való politikusok kellenek Bukarestbe

2020.11.17 - 12:41
Megosztás:
Majláth Gábor: közülünk való  politikusok kellenek Bukarestbe
Avasújváros egyike azon községeknek, amelyeknek csak hátrányuk származott a rendszerváltásból.

Nagyon nagy árat fizetett azért is, hogy 2010-ben külön község lett, miután kivált Ráksa és Ráksahegy — vallja Majláth Gábor polgármester. Viszont az elmúlt négy év igazolja, hogy 25 évnyi stagnálás után Avasújvárosban szemmel láthatóan beindult az élet. A községnek haladnia kell a négy éve elkezdett úton, összefogva. Olyan elkezdett projektjeik vannak, melyeket tovább kell vinni és be kell fejezni. A sikerhez viszont támogatásra van szükség, mely támogatást az RMDSZ parlamenti képviselete nyújthatja.
Majláth Gábor polgármester elmondta: szükség van az RMDSZ bukaresti támogatására, mint például a szennyvízhálózat kiépítése és befejezése esetén. Ebben az első lépésben csak Avasújváros van benne, mivel Brüsszel nem finanszírozza a kiépítést a 2000 főnél kisebb településeken, úgyhogy azt majd ki kell bővíteni, hogy lefedje a község valamennyi települését. A rendszer amúgy úgy van megtervezve, hogy elbírja a teljes lefedettséget. A közbeszerzési eljárás lezárult, remélhetőleg hamarosan elkezdődhet a munka. A község egy másik fontos projektje a földgázhálózat kiépítése. Itt a település a fejlesztési minisztérium által jóváhagyott 156-os listán a 9. helyen szerepel.
Avasújvárosnak van egy Országos Településfejlesztési Programból (PNDL I) származó projektje, amelynél ugyan még évekkel ezelőtt jóváhagyták a pályázatot, de nem kapott finanszírozást. Az önkormányzat és az RMDSZ képviselőinek munkájával pótolták a hiányosságokat, úgyhogy jó esély van az anyagi finanszírozásra is. Ez összesen hat kilométernyi aszfaltozásra vonatkozik Rózsapallagon, Rózsapallaghegyen, Avasújvárosban és Avasújvároshegyen. Hogy az esélyeket növeljék, a pályázatot letették a CNI-hez is. A Sárközújlak–Ráksa útvonal az országos útmodernizálási tervek részét képezi, ebben benne van az Avasújváros központjában lévő körforgalom véglegesítése is. Mindez csak pár olyan projekt, melyek esetében elengedhetetlen a bukaresti támogatás.
„Nagyon fontos, hogy Szatmár megyének erős RMDSZ-es parlamenti képviselete legyen, mert csak így tudjuk tovább fejleszteni községünket. Avasújváros lakosai jól ismerik az RMDSZ jelöltjeit, hiszen nemcsak kampányidőszakban, de az elmúlt 4 évben is rendszeres látogatóink voltak. Részt vesznek rendezvényeinken, és nem csak egy pofa sörre/pohár borra ülnek le, hanem meghallgatják az emberek problémáit, és mindig igyekeztek megoldásokat is találni azokra. Ilyen politikusokra van szükségünk, akik közülünk valók, közel vannak az emberekhez, átérzik problémáinkat, és segítenek nekünk.
Választás előtt lévén úgy gondolom, hogy akárcsak szeptemberben, úgy december 6-án is nagyon fontos, hogy elmenjünk szavazni, mivel csak így tudjuk elérni, hogy közösségünk és településeink fejlődjenek. Nehéz időket élünk, amikor a bizonytalanság mindennapi probléma. Fogjunk össze, mutassuk meg közösségünk erejét, mert csakis közösen érhetünk el sikereket, csakis így tudjuk érvényesíteni akaratunkat.”

File Mónika

 

Több mint 18 ezer szavazókörzetnél adhatják le voksukat az állampolgárok
Országszerte több mint 18 ezer szavazókörzetet alakítottak ki a vasárnapi parlamenti választásra, és több mint 18 millió állampolgárt várnak az urnákhoz, hogy megválasszák képviselőiket és szenátoraikat a következő négy évre.
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok éjjel 1 óráig közlekedhetnek a szavazás napján
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok szabadon közlekedhetnek december 6-a hajnali 5 és december 7-e éjjel 1 óra között - közölte a pénteki kormányülés elején Raed Arafat államtitkár.
Péntek a választási kampány utolsó napja
A pénteki nap a parlamenti választásokat megelőző kampány utolsó napja.
Cookie