×
2020. 12 06.
Vasárnap
Miklós
7 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Majdnem agyonverte terhes feleségét

2020.06.29 - 18:01
Megosztás:
Majdnem agyonverte  terhes feleségét
Durva családon belüli erőszakkal ért véget a vasárnap este Óváriban, ahol egy 28 éves fiatalember olyan brutálisan összeverte terhes feleségét, hogy a kismamánál beindult a szülés.

Miközben a helyszínre kiérkező intenzív terápiás rohammentősök a vajúdó nő állapotát stabilizálták és beszállították a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba, családja és férje rokonsága közösen zavarta el házukból a bántalmazó férjet — akinek azonban esze ágában sem volt elmenni, hanem fejszét ragadott, és azzal fenyegetőzött, hogy aki a közelébe meg, azt felkoncolja. Közel egy órán át tartó tárgyalások után a rendőröknek sikerült rávenniük az illetőt, hogy letegye kezéből a fejszét, ám azt követően el akart menekülni, de menekülés közben elesett, és beverte a fejét. A továbbra is agresszívan viselkedő férfit rendőri őrizetben szállították a sürgősségire sérülése ellátására — és pszichiátriai szakkivizsgálásra. Merthogy nem első alkalommal fenyegetőzött baltát lóbálva: április 12-én derékig levetkőzve, fejszét lóbálva kódorgott a falu utcáin, és fenyegette az elhaladókat, majd április 19-én (szintén egy vasárnap) este is fejszét ragadott, és elindult anyósához úgymond rendezni a vélt vagy valós nézeteltéréseket, hangosan fenyegetőzve azzal is, hogy felgyújtja annak házát. Szerencsére a fenyegetőzést többen is komolyan vették — annál is inkább, mivel azt csak tovább erősítette a derékig meztelenre vetkőzött, fejszét lóbáló férfi látványa — és azonnal riasztották a hatóságokat, s a kiérkezett rendőri és katasztrófavédelmi egységnek akkor is csak hosszas tárgyalásokat követően sikerült valamennyire lecsillapítania és eltérítenie szándékától, majd biztonsági okokból megbilincselve szállították a megyei kórház pszichiátriai osztályára.

Több mint 7000 ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki a rendőrök
Több mint 7000 ideiglenes távoltartási végzést állított ki a rendőrség az idei év első 10 hónapjában, és az esetek csaknem felében utólag végleges távoltartást rendelt el a bíróság.
A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja: Narancssárga megvilágítást kap a Cotroceni-palota
Narancssárga színnel világítják meg szerda este 18 órától kezdődően a Cotroceni-palotát a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából.
Pénzt vagy életet — országos premier
Nemcsak sztereotípia, de sajnos valóság is, hogy a nevelőotthonokból, diszfunkcionális, „problémás” családokból származó fiatalok komoly neveltetési hiányokkal lépnek ki a nagybetűs életbe.
Cookie