×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Majdnem 200 szabad állás

2021.10.22 - 20:10
Megosztás:
Majdnem 200 szabad állás
A legfrissebb adatok szerint összesen 196 megüresedett állást kínálnak Szatmár megyében a vállalkozók, tájékoztat közleményében a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM).

Kilenc felsőfokú végzettséget igénylő állás van meghirdetve: kutatóasszisztenst, mezőgazdasági mérnököt, villamosmérnököt, gazdasági titkárt, közlekedési ellenőrt, kereskedelmi vállalathoz vezérigazgatót keresnek, a 34 középfokú képzettséget igénylő munkahelyre pedig többek között biztosítási ügynököt, eladási ügynököt, szakácsot, varrodai munkást, pénzpiaci közvetítőt, hentest, banki osztályvezetőt és kereskedelmi ügynököt is keresnek. Az általános iskolai végzettséggel rendelkezők számára 72 szabad állás van meghirdetve, többek között biztonsági őrt, szakácssegédet, vasalót, pénztárost, takarítót, lakatost, kereskedelmi munkást, árurakodót, gépszerelőt, konfekcióiparba szakképzetlen munkást, alkatrész-összeszerelőt, felszolgálót, éjjeliőrt és sofőrt keresnek. A képesítés nélküliek számára 32 szabad állást hirdettek meg, többek között takarítót, árurakodót, konfekcióiparba szakképzetlen munkást keresnek. A szakiskolai végzettséggel rendelkezők számára 46 állást hirdettek meg, többek között biztonsági őrt, szobalányt, lakatost, gépkezelőt, felszolgálót, csempézőt, élelmiszeripari technikust, kárpitost és ácsot keresnek. További információkkal az AJOFM Szatmárnémeti, Ion Ghica utca 36. szám alatti székhelyén, a 0261.770.237-es telefonszámon vagy az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail-címen szolgálnak, de bizalommal lehet keresni az AJOFM nagykárolyi, avasfelsőfalui, tasnádi, erdődi és turci kirendeltségeit is, áll a közleményben.

Közel kétszáz állásra várnak jelentkezőket
Országos viszonylatban 28 304 szabad állást hirdettek meg, Szatmár megyében jelenleg 196 szabad állás betöltésére keresnek munkatársat a vállalkozók.
Szinte visszaállt a rend a munkaerőpiacon
A prefektusi kollégium legutóbbi ülésén Simona Derşidan, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM SM) vezetője számolt be arról, hogy a pandémia időszakában megyénkben hogyan alakult a munkaerőpiac, de ismertette azt is, hogy milyen támogatásokat biztosítanak a munkaadóknak, munkavállalóknak.
A legtöbb alkalmazott líceumi  végzettséggel rendelkezik
4039 személyt alkalmaztak a hatályos jogszabályok által előírt foglalkoztatásösztönző intézkedések eredményeként a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) közvetítésével az idei év első tíz hónapjában, derül ki az ügynökség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.
Cookie