×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Magyarországra és azon átutazók figyelmébe: sok lesz a biciklis

2022.05.06 - 10:00
Megosztás:
Magyarországra és azon átutazók figyelmébe: sok lesz a biciklis
Indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokról! (Fotó: Eurosport)
Május 6-án Magyarországon rajtol az idei Giro d'Italia nemzetközi kerékpáros körverseny, a mezőny három napig halad majd az ország különböző részein, emiatt a közlekedés megszokott rendjében is több változás lesz érvényben a hétvégén.

Több szakaszon is útlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek a május 6-án Magyarországon rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny miatt — tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Közleménye szerint május 6-án, pénteken a Budapest–Székesfehérvár–Visegrád útvonalon, május 7-én, szombaton Budapest belvárosában, míg május 8-án a Kaposvár–Nagykanizsa–Balatonfüred útvonalon érdemes figyelniük a közlekedőknek.
A verseny előírásai szerint már közel három órával a kerékpárosok érkezése előtt le kell zárni az érintett szakaszokat. A Magyar Közút szakemberei ezért azt kérik, hogy aki teheti, kerülje a viadal útvonalának térségét a hétvége alatt, de az érdeklődőknek is érdemes számolniuk azzal, hogy a rajt- és célhelyszíneken a parkolás is több időt vehet igénybe.

A Zrt. felhívja a figyelmet arra is, hogy pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani — ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágak is lezárásra kerülnek, ami szintén torlódást okozhat, míg Budapesten a verseny útvonalán már 10 órától elkezdődnek az útlezárások. A lezárások idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek.
A hatóságok arra kérik a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a Giro versenyszakaszait érintően az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó forgalmi helyzetről az Útinformtól. SZFÚ