×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Magyarország piros zónába került

2021.11.05 - 13:15
Megosztás:
Magyarország piros zónába került
Frissítette csütörtök esti online ülésén az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi szempontból kockázatos országok listáját.

A CNSU határozata szerint piros zónába került Magyarország, a Cseh Köztársaság, Dánia, Izland, Luxemburg, a Maldív-szigetek és a Kajmán-szigetek.

Pirosból sárga zónába került az Amerikai Egyesült Államok és Saint Kitts és Nevis az esetszámok csökkenésének köszönhetően.

Az incidencia növekedése következtében zöldből sárga zónába került Lengyelország, Norvégia, San Marino és Andorra.

Zöld zónába került Izrael, Kuba, Costa Rica, Guyana, a Bahama-szigetek, Grenada, Sint Maarten, Antigua és Barbuda, valamint az Amerikai Virgin-szigetek.
AGERPRES

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Majd' 400 új fertőzöttet azonosítottak Szatmárban
A friss fertőzöttek, de a betegségből kigyógyultak száma is rekordközelien magas, viszont a tavaly őszi, negyedik hullámbeli helyzetnek ellentmondva van mélyrepülésben az oltást igénylők száma.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Cookie