×
2020. 12 06.
Vasárnap
Miklós
7 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Magyarország lekerült a sárga jelzésű országok listájáról

2020.10.13 - 23:11
Megosztás:
Magyarország lekerült a sárga jelzésű országok listájáról
Az országos vészhelyzeti bizottság módosította ma a magas fertőzöttségi szintű országok listáját, Magyarország lekerült a magas járványügyi kockázatot jelentő államok listájáról.

Az országos vészhelyzeti bizottság a következő országokat sorolta a sárga zónába: Andorra, Izrael, Montenegró, Csehország, Francia Polinézia, Guam, Argentína, Belgium, Bahrein, Hollandia, Bahama-szigetek, Aruba, Gibraltár, Spanyolország, Costa Rica, Franciaország, Moldova, Nagy-Britannia, Izland, Puerto Rico, Bonaire - Sint Eustatius és Saba, Örményország, Libanon, Zöld-foki Köztársaság, Panama, Szlovákia, Amerikai Egyesült Államok, Kolumbia, Kuvait, Brazilia, Málta és Oman.

Akik legtöbb három napra érkeznek Romániába magasabb fertőzöttségi szintű országból, az utazást megelőző 48 órában végzett negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk.

Azoknak, akik hosszabb időre érkeznek az országba, 14 napra karanténba kell vonulniuk. A nyolcadik napon kérésre tesztelik őket, és ha a teszt eredménye negatív lesz, nem kell tovább karanténban maradniuk. Ellenkező esetben le kell tölteniük a 14 napos karantént.

Az új határátlépési szabályokat október 15-től alkalmazzák.


 

„Félsávos” karanténmentesség
Magyarország ugyan korlátozás nélkül visszaengedi hétfő reggelig a szavazni hazajövőket, de Romániában a belépéskor továbbra is kérik a negatív PCR-tesztet — az átutazás (tranzit) kiskapu elég veszélyes.
Több mint negyvenhét ezren lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 47.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 21.900 járművel (ezek közül 10.600 teherszállító) - tájékoztatott vasárnap a határrendészet.
Arafat: Hétfőtől karantén alá kerül Nagyszeben, az intézkedés két hétig lesz érvényben
Hétfőtől, november 16-ától két hétre karantén alá vonják Nagyszebent - közölte pénteken Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.
Cookie