×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Nagykároly

Ma kezdődik a nagykárolyiak (de nem csak) fesztiválja

2022.07.29 - 15:43
Megosztás:
Ma kezdődik a nagykárolyiak (de nem csak) fesztiválja
Kép: CareiFest Facebook‐oldala
A hétvége és a következő hét a gondtalan szórakozásé lesz Nagykárolyban, ahova megannyi híresség érkezik az idei CareiFest ideje alatt, július 29. és augusztus 7. között. A végleges program a következő:

III. Nemzetiségek folklórfesztiválja, Károlyi-kastély parkja

Július 29-én, pénteken 18 órától Szabadtéri Etnográfiai Fotókiállítás (A paraszti ünnepi viselet tipológiája), 19 órától román folklór: 20 éves a Ceatăra, meghívottak: Ceatăra, Armenişana (Krassó-Szörény), Comorile Luncii (Botoşani), Mădălina Someşan, Florin Borobei, Virginia Irimuş, Vlad Jurchiş, Ana Holdiş Pop, Radu Ciordaş, Ionuţ Fulea.
Július 30-án, szombaton 19.30 órától ismét a folklóré, de ekkor a magyaré és a németé lesz a főszerep: műsort mutatnak be a mezőfényi Vidámság (Fröhlich) néptánccsoport, a mezőpetri Ährekranz néptánccsoport, a Kaplonyi Fúvószenekar, valamint a nagykárolyi Rekettye néptáncegyüttes tagjai. Meghívott előadóként látható majd a színpadon Maier Cseperke, aki a Fölszállott a páva elnevezésű televíziós tehetségkutató verseny szakmai különdíjasa, felkészítő tanára dr. Fodor Róbert. A műsor során kísérő zenekar tagjai Fekete Krisztina, Gyurkó Ádám és Csurgó Dezső, illetve meghívott zenekarként a nagykárolyi Komák együttese is színpadra fog lépni.
Az amfiteátrum övezetében vasárnap, július 31-én 14 órától kezdődik a Nemzetközi erősember-verseny a FitForce Egyesület szervezésében.

AUGUST FEST 

A Károlyi-kastély parkjában minden este 8 óra 30 pertől kezdődnek az előadások: augusztus 1-jén, hétfőn Jazz, Bossa nova és francia manouche swing est, fellépők: In Jazztenso Quartet (Nagykároly) és Myrtill & SWINGUISTIQUE (Magyarország); augusztus 2-án, kedden Nagykárolyi Táncgála, fellépnek: Magic Dance, Club Dans és Lead&Follow; augusztus 3-án, szerdán operettslágerek, musicaldalok, romantikus slágerek és canzonetták, fellépnek a kolozsvári Operittissimo művészei; augusztus 4-én, csütörtökön a budapesti Margaret Island koncertje, előzenekarként közreműködnek a Nagykárolyi Művelődési Központ növendékei; augusztus 5-én, pénteken Connect R-koncert, előzenekarként közreműködnek a Nagykárolyi Művelődési Központ növendékei; augusztus 6-én, szombaton Holograf-koncert, előzenekarként közreműködnek a Nagykárolyi Művelődési Központ növendékei; augusztus 7-én, vasárnap pedig Keresztes Ildikó és az Abrakazabra koncertje zárja az idei fesztivált, előzenekarként közreműködnek a Nagykárolyi Művelődési Központ növendékei.

Szerdán operett és romantikus slágerek, jól ismert musicaldalok csendülnek majd fel

Cookie