×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Ludovic Orban beterjesztette lemondását a képviselőház elnöki tisztségéből

2021.10.13 - 13:44
Megosztás:
Ludovic Orban beterjesztette lemondását a képviselőház elnöki tisztségéből
Ludovic Orban szerdán bejelentette, hogy beterjesztette lemondását a képviselőház elnöki tisztségéből.

'Benyújtottam lemondásomat a képviselőház házbizottságához és főtitkárságához' - nyilatkozta Ludovic Orban a parlamentben.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikusa azt mondta, becsületbeli kötelességének tartja lemondani, miután elvesztette a pártelnöki tisztségért folytatott küzdelmet, ugyanis meggyőződése, hogy egy közjogi méltóság funkciójának legitimitását a választók adják. 'Mivel már nem vagyok a PNL elnöke, úgy vélem, hogy nem tölthetem be többé ezt a tisztséget' - mondta a házelnöki funkcióra utalva.

Ludovic Orban szeptember 25-én a PNL vezetőségének is beterjesztette a házelnöki tisztségből való lemondását, miután Florin Cîţuval szemben alulmaradt a pártelnöki székért folytatott küzdelemben. Akkor azt mondta, a PNL vezetősége kezében van a döntés, hogy mikor továbbítja a lemondását a parlamentnek. 'Ha ma a képviselőház el nyújtottam volna be lemondásomat, akkor valószínűleg egy szociáldemokrata képviselő került volna a házelnöki tisztségbe, és nem akartam ajándékot adni a PSD-nek' - fűzte hozzá magyarázatképpen.

Ugyanakkor nyilatkozta azt is, hogy lemondása 15 napig a PNL vezetőségének kezében van, és ha ez idő alatt a párt nem továbbítja azt a parlamentnek, akkor ő maga fogja ezt megtenni.

AGERPRES

Orban: egy 'normális Romániában' az lenne a becsületes gesztus, ha Klaus Iohannis lemondana tisztségéről
Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egykori elnöke szerint egy 'normális Romániában' az lenne a becsületes gesztus, ha Klaus Iohannis államfő lemondana tisztségéről.
Orban szerint természetellenes és szégyenteljes a PNL koalícióra lépése a PSD-vel
Természetellenesnek és szégyenteljesnek nevezte a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szociáldemokrata Párttal (PSD) való koalícióra lépését Ludovic Orban.
Orban: a politikai válságot az okozta, hogy Iohannis Románia miniszterelnöke akar lenni 2024 után
A politikai válság mögött Klaus Iohannisnak az a szándéka húzódik meg, hogy 'totális ellenőrzése' alá vonva a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) 2024 után megkaphassa a miniszterelnöki tisztséget - jelentette ki vasárnap Ludovic Orban.
Cookie