×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

Lucian Bode: augusztus elseje után is kötelező lesz a beltéri maszkviselés

2021.07.26 - 17:41
Megosztás:
Lucian Bode: augusztus elseje után is kötelező lesz a beltéri maszkviselés
Augusztus elseje után is kötelező marad a beltéri maszkviselés, de lazító intézkedésként növelik a magánrendezvényeken résztvevő személyek maximális számát - jelentette ki hétfőn Konstancán Lucian Bode belügyminiszter.

A tárcavezető arra kérte sajtótájékoztatóján a lakosságot, hogy továbbra is tartsa be a járványügyi szabályokat. 'Aggodalommal követjük, hogy mi történik Európa más országaiban, és hogy milyen intézkedéseket alkalmaznak. Mi a korlátozások fokozatos feloldásának szakaszában vagyunk' - nyilatkozta a miniszter.

Lucian Bode elmondta, a hatóságok azt fontolgatják, hogy augusztus elsejétől növeljék a magánrendezvények létszámkorlátját. Szerinte ez is egy lazításnak nevezhető intézkedés. A miniszter ugyanakkor arra kérte a lakosságot, hogy legyen a kormány partnere a járvány leküzdésében.

'A partnerség legfontosabb eleme az oltakozás. Az oltási kampány sikeres folytatásán kívül nincs más mód annak elkerülésére, hogy ne adj' isten más országokhoz hasonlóan visszatérjünk a korlátozások bevezetéséhez' - jelentette ki Lucian Bode.
AGERPRES

133 új eset a megyében, hárman elhaláloztak
A legutóbbi jelentés óta 133 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Szatmár megyében 861 elvégzett teszt nyomán. Sajnos, újabb áldozatokat is követelt a COVID-19: három személy hunyt el a megbetegedés szövődményei nyomán.
Szatmárnémeti: két hétig ezek a szabályok
Nem „zár be” teljesen a megyeközpont, az új szabályok értelmében létszámkorlátozással ugyan, de működhetnek a mozik, a színház, a filharmónia, a vendéglők belterei és teraszai, de csak a Covid-igazolvánnyal rendelkezők számára, gyermekek esetében pedig negatív tesztet kell bemutatni.
GCS: 4478 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 4478 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 46 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie