×
2021. 05 16.
Vasárnap
Mózes, Botond
11 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.07 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Lopez szerint Európa elitjébe tartozik a női kosárlabdacsapat döntőbeli ellenfele

2021.04.29 - 14:48
Megosztás:
Lopez szerint Európa elitjébe tartozik a női kosárlabdacsapat döntőbeli ellenfele
Gőzerővel készül a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a jövő héten kezdődő bajnoki döntőre, ahol sorozatban harmadik éve fog a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-kel fog küzdeni.

Csütörtökön egy sajtótájékoztató keretén belül beszélt a közelgő fináléról Miguel Lopez, a VSK edzője, aki elmondta, hogy a csapat szeretné ezt a döntőt felajánlani Fogel László volt klubelnök emlékére, aki nemrég hunyt el. „Minden sportembernek fontos, hogy döntőt vívhasson. Viszont nekünk most van egy plusz célunk, egy plusz motivációnk is, hiszen tisztelegni szeretnénk Fogel emléke előtt is, aki nagyon sokat tett a város sportéletének fellendítéséért. Ő volt az az ember, aki még az utolsó pillanatokban is rólunk érdeklődött” – méltatta a spanyol szakvezető, akinek irányítása alatt a VSK 2019-ben az elmúlt évtized legkiélezettebb döntőjét játszotta a Sepsi-SIC ellen. Mint ismeretes, két évvel ezelőtt mindkét csapat kihasználta a hazai pálya előnyét, majd a mindent eldöntő ötödik meccsen, Sepsiszentgyörgyön három ponttal nyertek a zöld-fehérek, és elhódították a bajnoki trófeát. 
„A koronavirus miatt most kicsit nehezebb a dolgunk, mint két évvel ezelőtt, amikor minden sokkal könnyebben ment – emlékezett vissza Lopez. Ugyanakkor el kell ismernünk, hogy az ellenfél nagyon erős csapat, ebben az idényben egyetlen meccset sem vesztett a hazai tornákon, és nemzetközi szinten elért eredményeinek köszönhetően jelenleg Európa első nyolc csapata között van. 
Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, tudjuk, hogy sokat kell utazzunk, és nem lesz könnyű idegenben játszani, de a csapat nagyon keményen dolgozik, hogy megnyerjük mindkét meccset. Két évvel ezelőtt is a döntőben voltam, de akkor lehetetlen volt győzni az extra erők nélkül” – folytatta a szakvezető. 
Mint arról beszámoltunk, a három nyert mérkőzésig tartó párharc szerdán kezdődik Sepsiszentgyörgyön, itt rendezik másnap a második találkozót is, majd május 10-én Szatmárnémetibe költözik az összecsapás. Ha ezután nem dől el a bajnoki cím sorsa, akkor május 11-én újabb meccset rendeznek a Both Katalin Sportteremben, és ha szükséges az ötödik meccs is, akkor május 14-én, Sepsiszentgyörgyön avatnak bajnokot. 

Pesek Attila

Alex Oroian U23-as országos bajnok
A felnőtteknél szerzett Román Kupa aranyérem után a 23 évesek egyéni bajnokságát is megnyerte a Szatmárnémeti VSK párbajtőrvívója, Alex Oroian, míg a Szatmárnémeti SK sportolója, Tudor Surducan a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Kovács Balázs ismét a csúcson
Három bajnoki ezüst- és egy bronzérem gazdagítja a 7 éves Kovács Balázs gyűjteményét. A Szatmárnémeti VSK ifjú sakkozója most ismét mehet a válogatottal a vb-re vagy az Eb-re.
A lecke fel van adva: legyőzni a Minaurt
Biztos csoportelsőként érkezik Szatmárnémetibe pénteken a Nagybányai Minaur labdarúgócsapata, hogy megküzdjön a Liga 3 alapszakaszának utolsó fordulójába a vendéglátó Városi Sportklub egyesülettel.
Cookie