×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Szatmárnémeti

#LogOUT: Kapcsolj ki, hogy ismét jelen légy! Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare

2023.09.13 - 16:48
Megosztás:
#LogOUT: Kapcsolj ki, hogy ismét jelen légy! Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare
Október 1-jén a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órától idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat.

A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra, s mint arról korábban már beszámoltunk, az érdeklődők máris készülhetnek az idei rendezvényre.

Mire lehet számítani az idei TEDxSatuMare eseményen?
A TEDxSatuMare célja, hogy az elismert szakemberek előadásain keresztül fejlessze és inspirálja a résztvevőket. Egyfajta kapcsolódási pont a hasonló érdeklődéssel és értékeket valló emberek között.
Idén a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.

Hol lehet jegyet váltani a eseményre?
A TEDxSatuMare egy egyedi élményfaktorral rendelkező tudásfórum. Jegyeket kizárólag online a bilete.ro hálózatán keresztül lehet vásárolni. A normál árú jegyeket 150 lejért lehet beszerezni. Azok számára, akik szeretnének az előadások után az előadókkal közösen egy kötetlen kapcsolatépítő vacsorán is részt venni, korlátozott számban elérhető 250 lejért VIP jegy is.

hirek/2023/szeptember/t2.jpg

Kik lesznek a szatmári TEDx idei előadói és milyen előadásokra lehet számítani?
A rendezvénynek tíz kiváló előadója lesz. Mind kivételes személyiségek és nagyrabecsült szakembereik. Olyan emberek, akik más perspektívából szemlélik a világot, ötleteiket pedig ezen a nézőponton keresztül képesek gyakorlatba ültetni. Az első hat előadó személye már nyilvános a közönség és az érdeklődők számára.

Tudor Giurgiu alapítója és elnöke a Román Film Népszerűsítéséért Egyesületnek, valamint Románia legnagyobb és legismertebb filmfesztiváljának a TIFF-nek. Tudor egyike azon 24 személynek a világon, aki részt vehetett 2014-ben a rangos Eisenhower-ösztöndíjprogramban. Filmrendezői pályafutása a Legături bolnăvicioase (Love Sick) című alkotással kezdődött. Alkotásaiért számos díjban részesítették. Eddig több mint 50 játékfilm producereként vagy társproducereként tette le a névjegyét a filmszakmában.
 
Andrei Oltean az Art Factory Transylvania elnöke és ország első és leghíresebb utcai művészet fesztiváljának, a Nagyszebeni Nemzetközi Street Art Festival igazgatója. Andrei a TEDxSatuMare konferencián megosztja a résztvevőkkel, hogy mit is jelent a művészet és a közösségépítés perspektívájából a #LogOUT, miként kerülhetünk újra kapcsolatba környezetünkkel és önmagunkkal.
 
Corina Chirileasa klinikai pszichológus és kiégésből való felépülést segítő coach. Corina a TEDx előadásában fókuszba helyezi a rohanó világból való elszakadást és az önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolódást. Hogyan lehet a stresszes mindennapokat egy nyugodtabb, tartalmasabb életvitelre cserélni? A kiégést saját bőrén tapasztalta meg, tapasztalatairól pedig nyíltan beszél, annak érdekében, hogy másoknak is segíteni tudjon.

hirek/2023/szeptember/t1.jpg

Dr. Roxana Brătescu szülész-nőgyógyász rezidens orvos, a #CorpulMeuEsteTemplulMeu, szabad fordításban az Az én testem, az én templomom projekt alapítója. Szatmárnémeti születésű, tanulmányait Temesváron végezte, jelenleg Aradon él. Több mint 120 000 követője van a közösségi médiában, ahol egészség és szexuális nevelés témában ingyenes felvilágosítással szolgál nők számára. 

Adriana Istrate jóléti tanácsadó és tréner. A banki, az ingatlan és a projektmenedzsment területen dolgozó emberekkel való együttműködésének köszönhetően széleskörű tapasztalatra tett szert. A TEDxSatuMare konferencián Adriana arról fog beszélni, mennyire eltávolodik az ember a valóságtól, miközben a virtuális térben lájkok és megosztások számának gyűjtögetésével várja a visszaigazolást. És mi történik akkor, ha az internetes felületek algoritmusai már nem úgy szolgál minket, ahogy azt szeretnénk?

Adrian Dragomir a Termene.ro és a startAI.ro alapítója, a TBF Accelerator partnere, befektető és különböző mastermind csoportok vezetője. Úttörő a román nyelvű mesterséges intelligencia és a gépi tanulás alapú/NLP technológiák fejlesztésében. A TEDxSatuMare rendezvényen a mesterséges intelligencia gyors növekedéséről és társadalmunkra gyakorolt hatásairól fogja megosztani gondolatait. Az elkövetkező időszakban sok területen fog megjelenni az AI, de abban biztosak lehetünk, hogy az emberi kapcsolatokat nem fogja helyettesíteni.

Naprakész információkért és újdonságokért érdemes követni a rendezvény facebook oldalát illetve a TEDxSatuMare weboldalát.

A rendezvény támogatói:
Arany fokozatú támogató: DRÄXLMAIER Szatmárnémeti, Kreativ, M-SYS
Ezüst fokozatú támogató: Delfingen, Korall Klinika
Bronz fokozatú támogató: ZES Zollner Electronic, Konecranes, Extro, Metamob.
Mobilitásban partner a szatmárnémeti új Toyota Service.
Szervező a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület a G.M. Zamfirescu Kulturális Központtal és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal partnerségben.

hirek/2023/szeptember/t3.png