×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Nagykároly

Lóerők és energiabomba Nagykároly központjában

2022.06.10 - 11:16
Megosztás:
Lóerők és energiabomba Nagykároly központjában
Különleges versenyautókat láthatunk a hétvégén Nagykároly főutcáján. A képek forrása: A szerző felvételei.
Több környékbeli országból érkeztek versenyzők az idén Nagykárolyban megrendezett tereprali-bajnokságra.

A verseny ma reggel 10-kor rajtolt el hivatalosan, az első autókat Radu Roca Szatmár Megye prefektusa, Pataki Csaba tanácselnök és Kovács Jenő polgármester indította útnak. A BAJA Satu Mare bajnoki futamán romániai, magyarországi, szlovákiai és csehországi versenyzők is a rajtvonalhoz álltak. A műsorvezető kiemelte, annak ellenére, hogy péntek reggel van, szép számú közönség volt kíváncsi az épített autócsodákra. Lóerőből nem volt hiány, a motorok bőgése még a szkeptikusokat is meggyőzte arról, hogy a hétvégén ez a megmérettetés vonzza a környékre a legmenőbb terepautókat. Összesen 48 autó futott át a startvonalon több női sofőrrel vagy navigátorral a fedélzetén, a versenyzők pedig Szelestyehuta (Poiana Codrului) környékén mérik össze tudásukat az igen nehéz terepviszonyok között kialakított pályán. Este 19:00 órától látványos bemutatókör várja az autósporok szerelmeseit, amikor is a városközpont lezárt utcáin bőgnek majd fel a benzinfaló gépek. Ezt megelőzően délután 5-től veterán autók futnak majd mért köröket a postától a városi kórházig tartó útszakaszon.
Aki a terepviszonyok között teljesítő autókra is kíváncsi, annak szombaton érdemes lesz majd kilátogatnia a közeli Érkörtvélyesre (Bihar megye), ahol homokos pályán fog folyni a veseny. A győzteseket június 11-én, szombaton, 20:30-tól hirdetik ki a Károlyi-kastélyban.

Végh Balázs
 

Családias légkörben a magyar kultúráért
Már több mint harminc esztendeje aktív a nagykárolyi Rekettye Néptánccsoport, amely köré idővel kulturális egyesület szerveződött, és rengeteg, a néphagyomány iránt érdeklődő aktivista csatlakozott. Az év minden szakára kínálnak kulturális szórakozási lehetőséget.
Influencerekkel népszerűsítik Nagykárolyt
Sikeres volt az első INFO-Trip Nagykárolyban, amely felejthetetlen emlékek és élmények sorát hagyta hátra a vendégek számára, ugyanakkor a közösségi oldalakon megjelenő bejegyzéseik sokasága jelentősen megnövelte Nagykároly turisztikai ismertségét.
Forgalomkorlátozás lesz a hétvégi nagykárolyi meccs miatt
Intézkedések a szombaton megrendezésre kerülő, a Nagykárolyi Victoria és a Kolozsvári Supporter 2.0 közötti osztályzós meccs zökkenőmentes lebonyolítása érdekében: a június 25-én, szombaton 17.30 órától kezdődő, Nagykárolyi Victoria és Kolozsvári Supporter 2.0 csapatok közötti, Liga 3-ba kerülésről döntő mérkőzés okán a Stadion utcába nem lehet majd autóval behajtani.
Cookie