×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Egészség

Lemondunk az AstraZenecáról

2021.11.25 - 10:11
Megosztás:
Lemondunk az AstraZenecáról
Fotó: MTI
2022-től már nem oltanak Romániában az AstraZeneca gyártó Vaxzevria nevű, koronavírus elleni vakcinájával. Az országos oltási bizottság azt javasolta az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy ne vásároljon több vakcinát a gyártótól.

Romániába még egy utolsó szállítmány érkezik nemsokára, ebből azok kapják meg a második dózist, akiket a Vaxzevria első dózisával immunizáltak.

Románia-szerte az AstraZeneca gyártotta vakcinával indult be a szélesebb körű oltási kampány az év elején, viszont azóta az oltás vélt vagy valós mellékhatásai miatti félelem okán rendkívül visszaesett a vakcinát igénylők száma — ezért is döntöttek úgy az illetékesek, hogy beszüntetik az ezzel való immunizálást. Országszerte 850 031 személyt oltottak be az év folyamán a vakcinával, a beoltott lakosság 5,7 százalékát. B. K.

Egy nap alatt csupán 3815-en kérték az első dózist
Az elmúlt 24 órában 17.067 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken ismertetett adataiból.
CNCAV: 4071 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcina első dózisát az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában 15.537 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját — derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) csütörtökön ismertetett adataiból.
Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Cookie