×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
21 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

Lehet szavazni a legjobb magyar nótákra

2023.11.07 - 12:09
Megosztás:
Lehet szavazni a legjobb magyar nótákra
(Fotó: tihanyietterem.tihanyinfo.com)
A Dankó Rádió arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja Az év magyar nótáját. Már kialakult a legnépszerűbb nóták listája: 30 dal van versenyben.

„A magyar nóta halhatatlan zenei műfaj, ezért nem megmenteni, hanem ünnepelni szeretnénk. Mindenkinek van egy kedvenc magyar nótája, és most szavazhat is rá. Hihetetlen mennyiségű voks – több ezer – érkezett az első körben, hiszen óriási rajongótábora van mind a műfajnak, mind a csatornának” – mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója.

A második kör

Az első körös szavazást október közepén indította a rádió, és szavazni bármely magyar nótára lehetett. Az első részt október végén lezárták. November 7-én elkezdődött a második körös szavazás, amelyben 30 magyar nóta közül kell kiválasztani a leginkább tetszőt. Voksolni november 17-én éjfélig lehet.

Szavazási módok

Ezeket a szavazás első napján a Jó ebédhez szól a nóta adásában 12 óra 40 perctől mind meghallgathatják, de a későbbiekben a hirado.hu-n is megtalálhatóak lesznek a szavazásban részt vevő dalok. A második körbe került nótákra a korábbiaknak megfelelően most is a hirado.hu, a médiaklikk.hu felületén, e-mailen a [email protected] címen, SMS-ben a 0630/555-5530-as számon vagy akár levélben is lehet szavazni a 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. címen, a Dankó Rádió szerkesztőségének küldve.

Nyeremények

A győztest a Dankó Klub november 23-i rimaszombati koncertjén jelentik be hivatalosan, ahol élőben csendül fel az 5 legtöbb szavazatot kapott magyarnóta. A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Számos Dankó Rádió-ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a csatorna Jó ebédhez szól a nóta című műsorának decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén. A főnyeremény egy 250.000 forint értékű szállodautalvány.

Hírszerkesztő