×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Szatmárnémeti

Lehet jelentkezni a FIT programra

2021.07.29 - 18:00
Megosztás:
Lehet jelentkezni a FIT programra
Szeptember elsejéig lehet jelentkezni a FIT Programba, mely ősztől Szatmárnémetiben is beindul / Fotó: fit.mcc.hu
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Program 2021 szeptemberében induló ötödikes évfolyamába már lehet jelentkezni, írják a szervezők, akik kihangsúlyozzák, hogy várják minden városukban az érdeklődő diákok jelentkezését augusztus 30-ig.

A programba a 2021 szeptemberében ötödik osztályba lépő diákokat keresik, akik városaik — Szatmárnémeti, Arad, Beregszász, Békéscsaba, Budapest, Csíkszereda, Debrecen, Győr, Kecskemét, Kolozsvár, Marosvásárhely, Miskolc, Nagyvárad, Pécs, Sepsiszentgyörgy, Szekszárd, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg — egyikében vagy azok környékén élnek, akik tanulni és fejlődni vágynak, és szívesen lennének egy összetartó csapat tagjai, akik nyitottak, érdeklődők, és szívesen töltenék szombatjaikat élményekkel teli ismeretszerzéssel, és azt kiegészítő játékos e-learning rendszer feladatainak megoldásával, és akik a sikeres regisztrációt követően ügyesen veszik a kiválasztási folyamat akadályait, melyet szeptemberben tartanak a FIT-központokban. A felvételi egy napot vesz igénybe, a pontos dátumról és a részletekről később értesítik az érdeklődőket.

Akik csatlakozni szeretnének a FIT csapatához, szülői ajánlással, illetve egy űrlap kitöltése által jelentkezhetnek. A dokumentumok és a személyes adatok segítségével néhány egyszerű lépéssel végrehajtható a regisztráció. Az MCC FIT Programról érdeklődni a jelentkezes.fit@mcc.hu címre írott üzenettel lehetséges, illetve a szatmarnemeti@mcc.hu címre is várják a kérdéseket. A fit.mcc.hu/jelentkezes.html jelentkezési oldalon minden szükséges információt, dokumentumot megtalálnak az érdeklődők. A szervezők ugyanakkor arra kérik a szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél bármilyen részképességzavart (diszlexia, diszgráfia, figyelemzavar, hiperaktivitás stb.) diagnosztizáltak, írják bele az ajánlásba, hogy ezt figyelembe vehessék a válogató feladatainál.

A regisztrációt követően a megadott e-mail-címre perceken belül visszaigazoló levelet küldenek, s az ebben szereplő elérhetőségeken kapcsolatba léphetnek régióvezetőnkkel az esetleges további kérdések esetén. Amennyiben a visszajelző levél nem érkezne meg, nézzék meg levelezőrendszerük spam mappáját is. Ha 1 órán belül nem érkezik meg az e-mail, írjon a jelentkezes.fit@mcc.hu e-mail-címre, ugyanis enélkül nem érvényes a regisztráció. A jelentkezési időszak lezárultát követően újabb e-mailben értesítik a válogató pontos helyéről és időpontjáról.

FIT Program

A FIT az országban egyedülálló módon komplex tehetséggondozást kínál általános iskolás diákoknak játékos oktatás keretein belül, a gyakorlati élethez szorosan kötődő ismeretek elsajátításával. Az általános iskolások a félév során belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, okulnak a környezetvédelemről, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik a pénzügyi látásmódjuk is. A FIT Program egészen nyolcadikos korukig kíséri el a diákokat. Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, a gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés mellett a közösség is épül a szabadidős programok, kirándulások, sportolási lehetőségek által, így az évek alatt egyre erősebb kötelék alakul ki az MCC-s diákok között.

S. B.

Anghel Saligny-program: legkevesebb 4 millió lejt kapnak a községek infrastruktúrafejlesztésre
Közvitára bocsátotta az Anghel Saligny beruházási program alkalmazási módszertanát a fejlesztési minisztérium - közölte szerda este a tárca.
Vidéki élet — közelebb a városhoz
A Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület és a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesülete együtt hozza el a vidéki települések hangulatát, a vidéki élet hagyományos mozzanatait Szatmárnémetibe, a Kossuth-kertbe.
Politikai iskola indul
Az Erdélyi Politikai Iskola képzéssorozat ötödik évfolyama indul októberben, amelyre olyan 18–36 év közötti erdélyi magyar fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a politika iránt.
Cookie