×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-13 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Legyünk cipősdoboz-angyalok!

2021.11.27 - 16:25
Megosztás:
Legyünk cipősdoboz-angyalok!
Fotó: RMDSZ Szatmárnémeti Nőszervezete
A cipősdobozos adományokat december 10-ig várják az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul utca 10. szám), minden hétköznap 9–16 óra között.

Immár nyolcadik alkalommal szervezett cipősdobozgyűjtő akciót a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmárnémeti Nőszervezete — a 2013-ban indított kezdeményezés mindig „halló” szívekre talált a szatmáriak (és nem csak szatmárnémetiek) körében, akiknek köszönhetően évről évre több ezer szerényebb és igencsak szerény körülmények között élő gyermek számára lehetett mosolygósabb a karácsony.

Ahogyan az előző években is, fontos, hogy a doboz ne tartalmazzon törékeny vagy romlandó árut — tehetünk bele viszont édességet, játékot, tanszereket stb., illetve kisebb ruházati és higiéniai cikkeket is. Azt pedig talán mondani sem kell, hogy a doboz szépen legyen becsomagolva, s legyen ráírva, hány éves gyermeknek szánják az ajándékot, s lány vagy fiú kapja-e meg azt.

A cipősdobozos adományokat december 10-ig várják az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul utca 10. szám), minden hétköznap 9–16 óra között.

„Egy vagy több cipősdoboz erejéig legyünk mind angyalok, hiszen mindenki nyer egy ilyen akció során, nemcsak az a gyerek örül majd, aki kapja a cipősdobozt, hanem az a felnőtt vagy gyermek is, aki megtapasztalja, hogy milyen jó adni, jót cselekedni” — fogalmaznak a szervezők. Sz.K.M.

 

Idén is jelen lesznek a szatmáriak életében
A Maurer Alapítvány évek óta szerteágazó tevékenységet folytat Szatmárban, és folyamatosan nőtt foglalkozási köre, ellátottai száma és azon települések száma is, ahol a bajban levők segítségére siet. A tavalyi eredmények mellett idei terveikről is meséltek munkatársai.
Az RMDSZ-es szállításügyi államtitkár leváltását kéri a COTAR Kelemen Hunortól
Sándor Gábor RMDSZ-es szállításügyi államtitkár tisztségéből való felmentését kéri Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettestől a Romániai Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR).
35 gyerek már biztos boldogabb lesz karácsonykor
Nagy volt a sürgés-forgás a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) szatmárhegyi szervezeténél szombat délután, ugyanis az ifjúsági szervezet önkéntesei ajándékokat készítettek a rászoruló helyi családok számára.
Cookie