×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Látható közelségben a bajnoki cím

2021.09.28 - 09:18
Megosztás:
Látható közelségben a bajnoki cím
A szatmárnémeti Gyenes Emánuel a magyar enduro-bajnokság utolsó két bajnoki fordulójában dobogóra kell álljon, hogy 2017, 2018 és 2019 után a negyedik bajnoki címet is bezsebelje.

Egyre közelebb kerül a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája, Gyenes Emánuel, hogy a 2020-as kihagyás után ismét bajnok legyen Magyarországon az enduro szakág idei kiírásán. Mani az elmúlt hétvégén a Tolna megyei Tamásiban állt rajthoz, és az első osztály versenyének második helyén zárt, Zsigovits Norbert mögött, és Jáger István előtt. 
Zsirgovits a bajnokság első fordulója után az élen állt, viszont a második versenyhétvégét kihagyta, és ezt a lehetőséget kihasználva Mani élre állt az összetett táblázatban. Ezt a pozíciót a 3. forduló után is megőrizte a szatmári versenyző, és harminc pontos előnnyel várja a két hét múlva esedékes pécsi fordulót, illetve a novemberi, kaposvári záró futamot. Amennyiben ezeken a versenyeken is szorosan Mani dobogóra áll, úgy Zsigovits eredményeitől függetlenül negyedik magyar bajnoki címét ünnepelheti az enduro szakágban. 
Tamásiban egyébként szombaton és vasárnap 3-3 kört kellett teljesíteni, egy kör hossza 40 kilométer volt. „Egy lassú, nem annyira tempós pálya volt, mert egy nagyon kijárt pályán versenyeztünk, sokat mennek rajta. Ezért nehéz, gödrös pálya volt, ami fizikailag nagyon sokat kivett belőlünk” – mondta Mani.
A nehéz pálya a versenygépeket is próbára tette. A szatmárnémeti Szilveszter Márton az első osztály vasárnapi versenyének utolsó körében volt kénytelen kiszállni az új KTM motorkerékpár meghibásodása miatt. 
A tamási verseny másodosztályos mezőnyében rajhoz áll másik két szatmári motoros, Cristian Ardelean és Simpf Rudolf is, ők ezen a hétvégén nem fértek fel a dobogóra. 
Mani ugyanakkor lapunk kérdésére elmondta, hogy már megkezdte a felkészülést a 2022-es Dakar-ralira. A nevezési díj teljes mértékben ki van fizetve, a következő napokban pedig kezdi a motorkerékpár felkészítését a január eleji Arab-sivatagi megmérettetésre. A 450 köbcentis KTM Replica már a harmadik Dakar-ralira fogja „elkíséri” Manit.

Pesek Attila

Fotó: facebook.com/ManiGyenes
 

Meglehet a negyedik bajnoki cím
Egy év kimaradás után bajnoki címmel köszönhet be a magyarországi mezőnybe Gyenes Mani, aki háromszoros aranyérmesként nem állt rajthoz a tavalyi kiírásban, de idén ismét első lehet.
A Kékes-tető lábánál versenyzik Mani
A világbajnoki dobogós Zsigovits vélhetően nem lesz ott az enduro-bajnokság hétvégi futamán, így a Dakar-legenda, a szatmárnémeti Gyenes Mani átveheti a vezetést a bajnoki táblázatban.
Mani a 13. az első versenynap után
Még nincs az első tíz között a szatmárnémeti Gyenes Emánuel a Red Bull Romaniacs hardenduro-verseny 18. kiírásán.
Cookie