×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Lakóház égett Kissáron és Avasfelsőfaluban is

2021.10.23 - 06:05
Megosztás:
Lakóház égett Kissáron és Avasfelsőfaluban is
Fotó: Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség
A konnektorban felejtett vagy hosszú időn keresztül használt elektromos készülékek számtalan tragédiát okoztak már — mint ahogy történt ez pénteken Szatmárnémeti közelében.

A Lázári községhez tartozó Kissáron egy rágcsálóirtó készülék miatt gyulladt ki egy családi ház. A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget 9 óra 34 perckor riasztották, s amikor a 12 tűzoltó két habbal-vízzel oltó kocsival megérkezett a helyszínre, a lakóház három szobája már hatalmas lángokkal égett. A tüzet ugyan sikerült megfékezni, de a ház szinte teljes egészében lakhatatlanná vált, a három szoba bútorzata, a bennük lévő elektronikai eszközök a család okmányaival együtt teljesen megsemmisültek, több ablak, három bejárati ajtó és a tetőszerkezet 60 négyzetmétere pedig megrongálódott.

Kissáron még javában zajlott a tűzoltás, amikor 10 órakor újabb riasztás futott be a katasztrófavédelemhez: Avasfelsőfaluban egy lakóház kéménye és tetőszerkezete lángolt. A kiérkezett 12 tűzoltónak sikerült ugyan megfékeznie a lángokat, mielőtt még az egész lakóház porig égett volna, de a tűzben megsemmisült a tetőzet egy jó része és teljes ácsozata, illetve megrongálódott 200 kerámiacserép is. Mint kiderült, ezt a tüzet a nem megfelelően hőszigetelt kémény okozta. Sz.K.M.

Robbanások történtek egy szerbiai rakétagyárban, többen megsérültek, ketten meghaltak
Robbanások történtek egy légvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden, ketten életüket vesztették, 16-an megsérültek - közölte a szerb belügyminisztérium.
Tűz ütött ki egy Temes megyei pszichiátriai kórházban, személyi sérülés nem történt
Tűz ütött ki kedd reggel a Temes megyei gátaljai (Gătaia) pszichiátriai kórházban. A betegeket evakuálták, személyi sérülés nem történt.
Kigyulladt egy autó a Petei vámban
Számtalan rendhagyó helyzettel szembesültek már munkájuk során a Csengersima – Pete határátkelőnél dolgozó határrendészek és rendőrök, ám arra igencsak ritkán volt példa, hogy égő autót kellejen oltaniuk — vasárnap délután egy, a határátkelő bejáratánál lévő autóbuszöbölben álló személygépkocsi motorterében keletkezett tűz, amelynek nyomán vastag füstréteg lepte el a környéket.
Cookie