×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

La Liga: vége a karanténnak de csak jövő héttől kezdik az edzéseket

2020.05.07 - 17:47
Megosztás:
La Liga: vége a karanténnak de csak jövő héttől kezdik az edzéseket
Elhagyhatták szerdán a házi karantént a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubok játékosai, akik szerdán csaknem két hónap szünet után térhettek vissza csapatuk edzőközpontjába, ahol a koronavírustesztet is elvégzik rajtuk.

A La Ligában szereplő egyesületek többsége arról számolt be, hogy a szerdai programban általános orvosi vizsgálat szerepelt, valamint az edzőkön és a szakmai stáb fontosabb tagjain is elvégezték a koronavírustesztet. A címvédő FC Barcelona, illetve a Real Madrid legtöbb játékosa szintén elmehetett csapatának edzőközpontjába.

Azt még nem lehet tudni, hogy a tréningeket mikor kezdhetik újra az együttesek, de a liga vezetése a folytatásra négy szakaszból álló tervet készített, és ebben az szerepelt, hogy a jövő héten – az adott tartományban lévő járványhelyzettől függően – az edzőközpontok már kinyithatnak.

A spanyol élvonal küzdelmei a járvány miatt március 12-én álltak le. A 38 fordulóból 27-et bonyolítottak le, a folytatást június elejére tervezik.

A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya.
Iohannis szerint addig van szükség a védőmaszk folyamatos használatára, amíg kellő szintre nő az átoltottság
Klaus Iohannis csütörtökön kifejtette, szerinte addig van szükség a védőmaszk állandó használatára, amíg a lakosság átoltottsága nem teszi lehetővé a koronavírus terjedésének megfékezését.
Cookie