×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

L. Orban: A gazdasági visszaesésről szóló előrejelzésekhez képest jobban állunk, mint amire számítottunk

2020.05.05 - 08:00
Megosztás:
L. Orban: A gazdasági visszaesésről szóló előrejelzésekhez képest jobban állunk, mint amire számítottunk
Az államkassza bevételei nagyobbak, mint amire jelen helyzetben számítani lehetett - jelentette ki hétfő esti sajtóértekezletén Ludovic Orban miniszterelnök, aki szerint ez a kormány gazdaságmentő intézkedéscsomagjának köszönhető.

'A gazdasági visszaesésről szóló előrejelzésekhez képest jobban állunk, mint amire számítottunk. Megvizsgáltuk az állami költségvetés, az társadalombiztosítási és az egészségbiztosítási pénztár bevételeit is, és a csökkenés kisebb, mint ahogyan azt előre jelezték. Ez annak köszönhető, hogy gazdaságmentő intézkedéseket hoztunk. A beruházások támogatása mellett az áfa-visszaigénylések naprakész kifizetésével megpróbáltuk biztosítani a cégek likviditását, és igyekeztünk minél rövidebb idő alatt törleszteni a betegszabadságokat' - hangoztatta Orban.

Kifejtette: a kormány engedélyezte a munkát azokon a területeken, ahol korlátozott volt a járvány terjedésének kockázata, például az építkezések esetében, és költségvetés-kiigazítással biztosította a beruházási programok folyamatos finanszírozását.

Sikeresnek nevezte a kis- és középvállalkozók támogatására létrehozott IMM Invest programot, amelyre eddig több mint ötvenezer pályázat futott be.

Emlékeztetett: a kormány támogatásként 570 ezer kényszerszabadságra küldött munkavállalónak fizette ki az országos átlagbér 75%-át.

Orban: a PNL-t eszközként használja fel Iohannis önös érdekeire; nem Cîţu jelenti a problémát
A Nemzeti Liberális Pártnál (PNL) nem Florin Cîţu személye jelenti a problémát, hanem az a tény, hogy a politikai alakulatból "katonai egység" lett, amelyet eszközként használ fel Klaus Iohannis államfő önös érdekeire - véli Ludovic Orban.
Egészségügyi minisztérium: 1939 koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 1939 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 17 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán; 221-en újrafertőződött betegek - közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.
Egészségügyi minisztérium: 3100 koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 3100 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 27 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán; 383-an újrafertőződött betegek — közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.
Cookie