×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
26 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Vidék

„Kütyümentes” gyermeknap volt Szilágypéren közel 200 lurkó számára

2022.06.20 - 14:00
Megosztás:
„Kütyümentes” gyermeknap volt Szilágypéren közel 200 lurkó számára
Egy különleges nap erejéig a gyerkőcök valóban elfelejtették a „kütyüket”, és csak az együtt játszásra, közös időtöltésre figyeltek Fotók: Magánarchívum
Gyermeknap alkalmából közel 200 gyermek számára szerveztek változatos és színes programot a Szilágypéri Általános Iskola pedagógusai a CSI-Go Játszóházzal közreműködve. Mint a pedagógusok lapunk számára elmondták, minderre a Communitas Alapítványhoz benyújtott „Kütyümentes” gyereknap című nyertes pályázat, valamint a Budai Ézsaiás Egyesület és Szilágypér Község Polgármesteri Hivatala biztosította az anyagi fedezetet.

A sokszínű játék mellett — mint a népi gyermekjátékok is — a kisiskolások és az óvodások számára felejthetetlen élményt nyújtott az ugrálóvár, az arcfestés, a Mickey és Minnie egérnek öltözött vendégekkel készített közös fotó, a számos színes lufi és a táncbemutató, amelyet bohócok adtak elő.

Az V–VIII. osztályos tanulók számára az előkészített akadálypálya jelentett kihívást, valamint erőpróbaként ott volt a kötélhúzás is, de kézügyességüket is kipróbálhatták különböző kézművessarkokban: üvegfestés, gobelinkészítés, hímzés. Ugyanakkor a tanulók számára lehetőség nyílt megtekinteni a szilágypéri református műemléktemplom területén végzett régészeti ásatásokat is, amelyek most, a templom felújítása előtt zajlanak, s ezzel különleges alkalom adódott betekinteni kicsit a régészek munkájába: például hogy hogyan kezdődnek és folytatódnak az ásatások, mit neveznek leleteknek, hogyan dokumentálják azokat. A napot a kicsik és nagyok közös fagylaltozása zárta az iskola főépületének udvarán.

hirek/2022/junius/20/per-2.jpeg

„Ezen a napon a gyerekek tényleg elfelejthették mindazokat a kütyüket (telefon, számítógép, tablet stb.), amelyek napjainkban annyira elvonják a figyelmüket, és igazán élvezhették a kisebbek az önfeledt együtt játszás örömét, míg a nagyobbak a csapatban való együttműködés izgalmát és sikerét. Köszönjük támogatóinknak ezt a lehetőséget: Budai Ézsaiás Egyesület, Communitas Alapítvány, Szilágypér Község Polgármesteri Hivatala” — fogalmaznak az általános iskola pedagógusai. SZFÚ

Cookie