×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
28 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Sport

Kurtinecz Júlia bajnok, testvére bronzérmes, és még két szatmári érem

2022.06.22 - 22:23
Megosztás:
Kurtinecz Júlia bajnok, testvére bronzérmes, és még két szatmári érem
Remekül kezdődött a szatmárnémeti vívóiskolának a párbajozók gyerek korosztályos bajnoksága, Bukarestben.

Az első napon, a 11 éveseknél bajnoki címet és bronzérmet szereztek, a 13 éves lányok küzdelmében pedig szatmári ezüst- és bronzérem született.
Szabó Rudolf edző tanítványa, a Szatmárnémeti LPS-nél igazolt Kurtinecz Júlia aranyérmet szerzett. Habár a csoportküzdelmek során becsúszott egy vereség is – így csak hetedikként kezdett a főtáblán –, az egyenes kieséses szakaszban már tarolt a szatmári lány. Irene Cazan (CSS Contraatac Bukarest) és Anastasia Mihălcescu (UNEFS Bukarest) után következett Maria Pîrvan (Engarde Bukarest) legyőzése, aki az előző körben Kurtinecz Júlia csapattársát, a második helyen kiemelt Scheffler Imolát verte. Az elődöntőben Carina Belut (Steaua Bukarest) verte 8–3-ra, a fináléban pedig Patricia Topirceanu (CSS Quatro Bukarest) sem tudott megálljt parancsolni a szatmárinak, aki így feljutott a csúcsra, és a 11 évesek bajnoka lett. 
Topirceanu egyébként az elődöntőben a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívóját, a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Pop, Adrian Szilágyi, Simona Surducan edzőötös tanítványát, Denisa Crișant győzte le, így utóbbi bronzérmet szerzett a korosztályos versenyben.
A 13 éveseknél a LPS vívója, Ilyés Jázmin veretlenül menetelt egészen a döntőig. A csoportkörben hatból hat győzelemmel ötödik kiemeltként jutott a főtáblára, ahol az első körben csapattársát, Grebur Esztert búcsúztatta, majd Petrescu Evoletet (LPS Craiova) verte sima, 10–1-es asszóban. A következő két körben is az olténiai város sportlíceumának vívóit verte, Smaranda Irist 10–5-re, majd Velici Valentinát 10–2-re. Az elődöntő sem okozott nagyobb gondot Jázminnak, hiszen Văleanu Mariát (ACS Prima Spadă Konstanca) 10–5-re győzte le.
Összejöhetett volna a szatmári finálé is, viszont Kurtinecz Johanna óriási csatában maradt alul az elődöntőben. A LPS vívója veretlenül zárta a csoportkört: a hat csörtében összesen négy tust kapott, így második kiemeltként menetelt végig az elődöntőig: Teodora Maria Marint (ACS Kids Tâmpa Brassó) 10–2-re, Alexandra Ghițát (LPS Craiova) 10–5-re, Melissa Tutár (CSȘ Steaua Bukarest) 10–2-re, Alexandra Cocoșt (CSȘ 1 Konstanca) 10–7-re verte. Az elődöntőben viszont Diana Crețu (CSM Corona Brassó) nagy falatnak bizonyult, és óriási csatában maradt alul, 10–9-re kapott ki. 
Így a brassói lány játszott a fináléban Jázminnal, és 10–4-re győzött. Diana Crețu bajnok lett, Ilyés Jázmin a második, Kurtinecz Johanna a harmadik helyen zárt.
A szatmári vívók további eredménye, U11-es korosztály: 9. Scheffler Imola (LPS), 14. Maia Farcaș (SZSK), 31. Kovács Kamilla (SZSK), 34. Franczia Lilla (SZSK), 35. Tankóczi Fruzsina (SZSK), 43. Silaghi Erika (SZSK), 48. Miruna Șulea (SZSK).
A szatmári lányok további eredményei, U13-as korosztály: 21. Alexandra Chira (Szatmárnémeti SK), 24. Haller Anna (LPS), 42. Nyisztor-Barta Krisztina (SZSK), 50. Patricia Tarța (SZSK), 53. Sipos Antónia (SZSK), 58. Bogdán Rebeka (SZSK), 60. Grebur Eszter (LPS).
 

Bajnok a szatmári férfi párbajtőrvívócsapat
A Szatmárnémeti VSK férfi párbajtőrvívócsapata nyerte meg a felnőttek csapatbajnokságát, amely kedden ért véget a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívócsarnokban.
Arany- és bronzérem az ifibajnokságon
Bajnok lett a Szatmárnémeti Sportklub férfi párbajtőrvívócsapata Mézinger Marton, Tudor Surducan, Szabó Szabolcs, Anton Cîmpan felállásban, a Bukarestben rendezett 23 éven aluliak bajnokságán.
Óriásserleggel tért haza Kurtinecz Júlia
Szatmári vívók hozták haza az Olimpici Grand Prix törpici korosztályának mindkét versenyéről a győztesnek járó óriásserleget: Molnár a fiúknál, Kurtinecz a lányoknál nyert.
Cookie