×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Vidék

Kreatív alkotóverseny fiataloknak

2022.05.13 - 15:00
Megosztás:
Kreatív alkotóverseny fiataloknak
2015 óta szervezik meg Szatmár megyében a csomaközi Nyári Zenetábort, ami idéntől Partiumi Zenetábor néven fut.

Lapunknak Hermann Szabolcs, a tábor főszervezője elmondta: a változás hátterében az áll, hogy jómaga abban hisz, hogy minden közösségnek, minden csoportnak, együttesnek időközönként jót tesz egy új impulzus, változás. A tábort minden olyan fiatal számára ajánlják, aki szeretné fejleszteni már meglévő zenetudását, vagy épp ellenkezőleg, éppen ezen a nyáron vágna bele a zenetanulásba. A tábort két turnusban: június 26. és július 1., valamint július 10. és 15. között tartják meg, a korhatár 9 és 25 év között van. Jelentkezni május 15-ig lehet, bővebb információk pedig a Partiumi Zenetábor Facebook- és weboldalán találhatók. Az érdeklődők a héten kreatív alkotói versenyen is részt vehetnek, a legjobbak ingyen, illetve kedvezményesen táborozhatnak majd. Az alkotóverseny két részből áll: dalszövegeket és fotókat várnak. A dalverseny lényege, hogy a jelentkező írjon egy dalt, adja elő videóban hangszerrel vagy anélkül, majd küldje el május 15-ig a musikhermann2016@gmail.com címre. A szöveg lehet saját költemény vagy tetszőlegesen választott vers, és közönségszavazás által dől el, hogy a beérkezett munkák közül melyik lesz a legjobb — a győztes pedig ingyen táborozhat. A fotóversenyre benevezők feladata, hogy nem mindennapi módon fotózkodjanak a hangszerükkel, a fényképet pedig küldjék el ugyancsak a musikhermann2016@gmail.com címre — a fotópályázat nyertese féláron táborozhat majd. J. Zs.

Felkészültek a menekültek fogadására
A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség 200 személyes mobil tábort állít fel az ukrajnai menekültek számára — Szatmár továbbra is „átvezető folyosó” számukra, míg Halminál nem nőtt a forgalom, de hatalmas a torlódás Peténél és Csanálosnál a kilépési oldalon.
CNCAV: eddig közel nyolcezer 5 és 11 év közötti gyermeket oltottak be a koronavírus elleni oltás első dózisával
Az elmúlt 24 órában 7538 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) kedden ismertetett adataiból.
A kiskorúak nemi és nemzetiségi identitásának védelmét kezdeményezték RMDSZ-es törvényhozók
A kiskorúak nemi és nemzetiségi önazonosságának védelméről terjesztett törvénykezdeményezést a román parlament elé a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) több képviselője és szenátora - tudatta hétfőn a Hotnews.ro hírportál.
Cookie