×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Közzétették a vizsgaidőpontokat

2021.10.14 - 09:53
Megosztás:
Közzétették a vizsgaidőpontokat
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a másodikos, negyedikes és hatodikos gyerekek kompetenciaalapú felmérésének időpontja. Ebből kiderül, hogy a gyerekek 2022. május 10. és 26. között adnak majd számot tudásukról.

A felmérés a másodikosokkal kezdődik, akik május 10-én román nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról, a kisebbségi oktatásban résztvevők esetében pedig anyanyelvből mérik fel a tanulók íráskészségét, május 11-én az olvasási kompetenciáikat tesztelik, 12-én matematikából vizsgáznak a tanulók, 13-án pedig román nyelvből mérik fel a kisebbségi oktatásban résztvevők tudását.

A negyedikesek számára május 17. és 19. között rendezik meg az országos felmérőt. A román nyelvi felmérőre május 17-én, a matematikavizsgára 18-án, az anyanyelvi tesztre pedig 19-én kerül majd sor.

A hatodikosok esetében a nyelv és kommunikáció vizsga május 25-én, a matematika- és természettudományok-próba 26-án kerül megrendezésre. S bár jövő tavaszig még sok idő van, Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter a napokban kijelentette: garantálja, hogy az idei tanévben minden vizsgát megszerveznek majd, és azok jelenléti formában zajlanak majd, a járványügyi helyzettől függetlenül.

Az országos, egységes tesztek eredményét a vizsgát követően maximum hét napon belül közlik az érintettekkel és szüleikkel, s a jegyek, minősítések nem kerülnek be a naplóba. S.B.

Jól felkészültek az igazgatójelöltek
Megyénkben 90 interjút ütemeztek be az iskolaigazgatói versenyvizsga szóbeli szakaszának keretében, egy karanténban lévő személy decemberben bizonyíthat. A vizsgázók közül 74-en sikeresen teljesítettek, 3-an visszaléptek, kettőnek nem sikerült az interjúja.
Elkezdődött az igazgatói vizsga szóbeli szakasza
Tegnap kezdődött, és november 23-ig tart megyénkben az iskolaigazgatói versenyvizsga szóbeli szakasza. Az igazgatói és aligazgatói tisztséget elnyert vizsgázók nevét december 17-én közlik majd, a mandátumaikat pedig 2022. január 10-től kezdhetik el.
Cîmpeanu: a nyolcadikosoknak és a középiskolásoknak eggyel kevesebb félévi dolgozatot kell írniuk
Eggyel csökken a nyolcadikosok és a középiskolások félévi dolgozatainak, illetve a tanulmányi eredmények félév végi lezárásához szükséges jegyek száma - jelentette be Sorin Cîmpeanu.
Cookie