×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Közösen ültetett fákat a két polgármester

2022.05.12 - 13:00
Megosztás:
Közösen ültetett fákat a két polgármester
Kereskényi Gábor és dr. Kovács Ferenc a Pitypang ovi kertjét fásította (Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal)
Szatmárnémeti és Nyíregyháza folytatja a két évtizede elkezdett testvérvárosi együttműködést. Ezúttal a két város polgármesterei, Kereskényi Gábor és dr. Kovács Ferenc a Pitypang bölcsőde-óvodában találkoztak, hogy véghezvigyék közös projektjüket, amelynek keretében a két testvérvárosban 100 fát ültetnek el.

Összefogva a légszennyezés csökkentéséért, a CrossbordAIR projekt sikeres megvalósítását 10 facsemete szimbolikus földbe helyezésével ünnepelték.
Márciusban a határon átnyúló beavatkozások program egyik elemeként a polgármesterek közreműködésével 50 facsemetét ültettek el a Nyíregyházi Móra Ferenc és Móricz Zsigmond Általános Iskolák előtti közterületeken.

A két város kezdeményezése kiemeli a zöldövezetek bővítését és a levegőminőség javítását célzó projektek fontosságát a két testvérvárosban és a régióban egyaránt. A CrossbordAIR projektet Nyíregyháza működteti, Szatmárnémeti pedig partnerként szerepel. „Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a zöldövezeteknek, azok fenntartásának, bővítésének, valamint a szatmárnémeti közösségen belüli ökológiai nevelésnek. Évről évre törekedtünk karbantartani és újjáéleszteni a zöldövezeteinket. Csak tavaly több mint 1500 fát és cserjét ültettünk el Szatmárnémeti közterületein, a Nyíregyházával közösen megvalósított projekt pedig sikeresen kiegészíti eddigi erőfeszítéseinket, és hozzájárul a település levegőminőségének javítására irányuló törekvéseinkhez. Nyíregyháza megbízható partnere városunknak, együttműködési kapcsolataink évről évre szorosabbak, ami többszörös hasznot hoz polgáraink számára” — mondta Kereskényi Gábor polgármester a találkozón. SZFÚ