×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Közösen pályáznának bicikliút kiépítésére

2021.10.14 - 17:00
Megosztás:
Közösen pályáznának bicikliút kiépítésére
Kerékpárút-hálózat kiépítése érdekében Településközi Fejlesztési Egyesületet (ADI) tervez létrehozni Nagykároly önkormányzata a municípium három szomszédos településével közösen.

Csanálos, Mezőfény és Kaplony polgármesterivel egyeztetett a hét folyamán Kovács Jenő nagykárolyi polgármester ebben az ügyben. A találkozó keretében megállapodtak abban, hogy rövidesen a helyi döntéshozók elé terjesztik az egyesület létrehozásának az ügyét. A találkozóra a nagykárolyi városházán került sor. Schupler Tibor, Brém László, valamint Megyeri Tamás Róbert kilátásba helyezte azt is, hogy egyéb területen is közösen fognak pályázni. Annál is inkább észszerűnek tűnik a közös pályázás, mert az Országos Helyreállítási Terv keretében igencsak jelentős pénzösszegeket különítettek el a kerékpárút-hálózatok bővítésére, illetve kiépítésére. Az elképzelés szerint egy út összekötné Csanálost Nagykárollyal, onnan egy leágazás Mezőfény felé vinne, egy másik pedig Kaplonyba. Az utak természetesen nyitva állnának a helyi közlekedők előtt is, de ugyanakkor turisztikai célzattal is bírnának — idővel össze lehetne ezt a szakaszt kötni a határ másik oldalán lévő kerékpárút-hálózattal.

„Az első projekt, amelyre közösen gondoltunk, egy kerékpárút kialakítása Nagykárolytól Mezőfényig, Kaplonyig és aztán Csanálosig, innen aztán egy határon átívelő projekt által Magyarországon is folytatódhatna. Az ADI létrejöttéhez a helyi tanácsosok jóváhagyása szükséges. Ezt az első projektet a PNRR keretében be is nyújthatjuk” — nyilatkozta Kovács Jenő. SZFÚ

 

Schöntal Innovative Szövetkezet: húsmarhafarm Csanáloson
A Schöntal Innovative húsmarhafarm egy öt éve megalakult szövetkezetből nőtte ki magát.
Útjavítás és -építés viszi a prímet
Szatmár megye majd' minden községe készített pályázatot a Saligny-programra: a legtöbben az útjavításokat fedeznék ebből a programból, de van olyan önkormányzat is, amelyik nem rúghat labdába.
Látványos fotókiállítással zárul az idei Fotográfiai Ősz
November 13-án, szombaton egy látványosnak ígérkező fotókiállítással zárul a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub tagjai által szervezett Fotográfiai Ősz rendezvénysorozat idei kiadása.
Cookie