×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Közel 17 ezer beteg, félezer halott

2021.10.08 - 19:52
Megosztás:
Közel 17 ezer beteg, félezer halott
Fotó: MTI
Közelít a 17 ezerhez az igazolt koronavírus-fertőzött Szatmár megyei lakosok száma. Az elmúlt 24 órában öt szatmári hunyt el, amivel 499-re emelkedett az áldozatok száma.

Országszerte csúcsot döntött a koronavírus-fertőzés okozta elhalálozások száma: egy nap alatt 385 beteg hunyt el, ami azt jelenti, hogy 3,7 percenként belehalt valaki a COVID-19 betegség szövődményeibe. Szatmár megyében 5 személy lelte halálát: egy 63 éves férfi a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban veszítette életét, két hölgy, egy 77 és egy 81 éves a Nagykárolyi Városi Kórházban hunyt el, az Avasfelsőfalui Városi Kórházból pedig szintén két elhalálozást jelentettek, itt egy 60 és egy 84 éves férfi szervezete nem bírta a harcot a betegséggel. A Szatmári Prefektusi Hivatal tájékoztatása szerint mindannyian egyéb betegségekben is szenvedtek.

A legutóbbi jelentés óta a 650 elvégzett teszt — 266 PCR- és 384 gyors antigénteszt — összesen 111 lakosnál mutatott pozitív eredményt, így már 16 825-re nőtt a járvány kezdete óta megbetegedett Szatmár megyei polgárok száma.

Továbbra is sok szatmári kéri a koronavírus elleni oltás harmadik dózisát: az egy nap alatt beoltottak több mint fele. Az elmúlt 24 órában 1113 lakos immunizáltatta magát, közülük 677-en a harmadik adagot kérték, mellékhatásról pedig nem érkezett jelentés.

Házi vagy intézményes karanténban 969-en vannak (a sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), házi elszigeteltségben pedig majdnem kétszázzal kevesebben, 771-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik). A határátkeléseket illetően a prefektusi hivatal közölte, hogy az elmúlt 24 óra leforgása alatt 2135 személy lépett be az ország és a megye területére a Szatmár megyei határátkelőknél, közülük 75-en kerültek házi elkülönítésbe.

Bumbuluţ Krisztina

sz

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie