×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Kovács Jenő: nincs más fegyverünk, csak az oltás

2021.10.05 - 07:34
Megosztás:
Kovács Jenő: nincs más  fegyverünk, csak az oltás
Ismételten az oltakozás fontosságára hívta fel a figyelmet közleményében Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi elöljáró arra biztat mindenkit, hogy igényelje a koronavírus-fertőzés elleni vakcinát.
Kovács egyenesen felelőtlennek minősítette az oltáselleneseket, kiemelten azokat a személyeket, akik véleményformálóként igyekeznek tetszelegni a köz előtt.
„Nagyon aggasztónak találom, hogy a nagykárolyiak közül kevesen élnek az oltás lehetőségével. Tudom, hogy az oltásellenesek most szidalmazni fognak, mégis felteszem azt a kérdést: miért nem akarjuk elfogadni, hogy jelenleg a vírussal szembeni egyetlen védekezési mód az oltás? Nyilván sok mindent megkérdőjelezhetünk, de el kell fogadnunk azt a tényt, hogy több millió ember beoltatta magát szerte a világon és azokban az országokban, ahol magas az oltottak aránya, és nem betegszenek meg olyan magas számban az emberek. Hány embernek kell még meghalnia? Hány embernek kell bekerülnie az intenzív terápiás részlegre ahhoz, hogy az emberek megértsék, csak az oltással állíthatjuk meg a COVID-19-járvány terjedését? Ki merem jelenteni, hogy azok, akik oltásellenességüket harsogják, felelőtlenek és meggondolatlanok. Nem ijesztgethetik az embereket mindenféle apokaliptikus víziókkal vagy képzeletbeli mikrocsipek beültetését hangoztató ostoba elméletekkel. Meddig lehet még hülyíteni a népet? Kinek fűződik érdeke ahhoz, hogy ilyen mértékben hülyítse az embereket, és ők miért hagyják magukat ennyire manipulálni? Hiába szidnak, akkor is folyamatosan az oltás fontosságát fogom hangsúlyozni, és népszerűsíteni fogom az immunizálást, mert jelenleg ez az egyetlen fegyverünk a pandémia megállításáért folytatott küzdelemben” — jelentette ki Kovács Jenő.

Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma
A járványgörbe laposodását nemcsak az jelzi, hogy napról napra kevesebb az új esetek száma, hanem az is, hogy konstans módon csökken az intézményes egészségügyi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is, ami Szatmárban már 90 alá csökkent — a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 30, a szatmárnémeti tüdőkórházban 1, az Avasfelsőfalui Városi Kórházban 13, míg a Nagykárolyi Városi Kórházban 25 koronavírusos pácienst kezelnek, intenzív terápiás ellátásra pedig 20 beteg szorul.
Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Cookie