×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
-4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Kovács Jenő: „Én biztosan beoltatom magam”

2021.01.12 - 12:41
Megosztás:
Kovács Jenő: „Én biztosan beoltatom magam”
Nagykároly polgármestere nem ért egyet sem a vírustagadókkal, sem pedig azokkal, akik tétováznak a védőoltásra való jelentkezés kapcsán.

„Tavaly márciusig azt is mondhatnám, hogy egyfajta pozitív ábrándkép volt előttünk, ami talán még nyárig is kitartott arról, hogy elér-e hozzánk, pusztít-e nálunk is ez az egész világot próbára tevő pandémia. Elmondanám, hogy az illúzióim elfogytak, és sajnos elért hozzánk is, nálunk is pusztít, sorra szedi az áldozatokat, és jelenleg egyetlen fegyverünk van ellene: a védőoltás.
Míg tavaly alig pár embert tudtunk felsorolni ismeretségi körünkből, akik megfertőződtek volna, ma sajnos már abban a helyzetben vagyunk, hogy közeli és távoli baráti körünkből, ismerőseink és családtagjaink közül is vég nélkül sorolhatjuk a megfertőzöttek névsorát. Sajnos sokan vannak közöttük olyanok is, akiket a vírusfertőzés szövődményei el is vittek.
Még magam is vacilláltam az elején, hogy beoltassam-e magam. Ma már egyértelmű számomra, és mindenkit arra biztatok: igen, menjen, kérje és oltassa be magát, mert csak így keveredhetünk ki ebből a helyzetből. Tegyük meg azért, hogy megóvjuk családtagjainkat! Tegyük meg azért, mert csak így térhetünk vissza életünk normális ritmusába!
Tudom, hogy megoszlanak a vélemények az oltással kapcsolatban. Én a szakembereknek hiszek ebben a kérdésben, nem pedig az önjelölt vírus- és oltástagadóknak. Ez nem egy sima influenza elleni oltás, ez sokkal komplexebb annál, de ez nem meglepő, hiszen a COVID-19 sem egy egyszerű influenza. Minden oltásban van rizikó, biztos ebben is, de a szakemberek is beoltatják magukat a vakcinával, így talán nekünk is nyitottabbnak kell lennünk.
Nagyon nehéz szívvel gondolok azokra az alkalmakra, amikor rokonaim, ismerőseim hívtak, kértek, hogy valahogy próbáljak információt szerezni egy-egy kórházba utalt családtagjukról. Hatalmas volt a lelki nyomás rajtam is, hiszen rimánkodtam az orvosoknak, hogy segítsenek, vagy legalább szolgáljanak felvilágosítással. Nehéz helyzet volt, és tudom, hogy sokan voltunk ebben a helyzetben, amikor barátainkért, szeretteinkért aggódtunk. Akik továbbra sem hiszik, hogy a vírus létezik, és állítják, hogy ez az egész egy kitaláció, azoknak üzenem: sajnos nem az. És ezt nemcsak én mondom, hanem a szakemberek is. Ha nekünk nem hisznek, kérdezzék még azon ismerőseiket, akik átestek a fertőzésen! Látva, tapasztalva, milyen veszélyekkel jár a koronavírus, arra biztatok mindenkit, hogy oltassa be magát. Nem szeretnék okoskodni, de annyit kérek, mindenki mérlegeljen, hiszen mindannyiunk közös erőfeszítése kell ahhoz, hogy ennek a járványnak a végére pontot tehessünk” — nyomatékosította Kovács Jenő.

Továbbra sem nyitnak az oltási központok
A szatmárnémeti oltóközpontban januárra már nincs szabad időpont, viszont Tasnádon és Avasfelsőfaluban még lehet regisztrálni.
Nem függ az antitestmennyiségtől a védőoltás időpontja
299 oltási központban folyik az immunizálás az oltási kampány második szakaszában, ez összesen 487 oltási pontot jelent - közölte kedden Dr. Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.
Brit kutatás: a kórházban kezelt fertőzöttek csaknem 30 százaléka visszakerül az intézménybe Nagy-Britanniában
Az új típusú koronavírussal fertőzött és kórházi ápolásra szoruló páciensek mintegy 30 százaléka hazaengedése után néhány hónapon belül visszakerült az intézménybe Nagy-Britanniában - állapította meg egy új, nagylétszámú kutatáson alapuló vizsgálat.
Cookie