×
2021. 10 24.
Vasárnap
Salamon
3 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Kovács Istvánnak is szurkolnak

2021.06.09 - 19:50
Megosztás:
Kovács Istvánnak is szurkolnak
Pénteken kezdődik az év legfontosabb foci-eseménye, az Európa-bajnokság, a bírói testületben pedig meghívást kapott a nagykárolyi sípmester, Kovács István is: neki is szorítanak idehaza.

A kedden megkezdett sorozatunkat folytatjuk szerdán, amelyben Szatmár megye ismert, és elismert labdarúgó szakértői mondják el véleményüket a pénteken kezdődő Európa-bajnokságról.
Mint ismeretes, szerdán Szatmár megyei sportszemélyiségeket szólaltattunk meg, akik bár nem a labdarúgás által lettek ismertek, kiderült, hogy követik a televíziós közvetítések által az Európa-bajnokságot. 
Most viszont egykori labdarúgók, edzők beszéltek arról a lapunknak, hogy milyen gondolatokkal várják az idei tornát. 
Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke szerint az Euro 2020 mezőnye „kicsit híg, hiszen olyan csapatok is kijutottak a tornára, akiknek nem biztos, hogy ott lenne a helyük.” Éppen ezért gondolja azt, hogy az idei kiíráson nem lesznek olyan kiugró meglepetések, mint az öt évvel ezelőtti tornán, amikor a magyarok és az izlandiak is szép eredményeket értek el az Eb-n. Szilágyinak továbbra is a német válogatott a favoritja, és bízik abban, hogy végre befutnak majd a végén, és megnyerik az Eb-t. Viszont hozzátette: „Egy döntetlen szép eredmény lenne a német-magyar meccsen.”
Ritli Zoltán, a Szatmárnémeti VSK vezetőedzője szerint sem lesz meglepetés ezen a tornán. Neki viszont más favoritjai vannak: „Nagyon jó kerettel jöttek az angolok, a franciák és az olaszok. Szerintem most ők a favoritok. Természetesen a magyarokat is követem majd, de őszintén, a csoportba nagyon kevés esélyük van a portugálok, a németek és a franciák mellett. De szerintem jó meccseket fognak játszani, hiszen jó keretük van nekik is” – mondta lapunknak a Steaua egykori kiváló kapusa, aki azt is elismerte, hogy jó lett volna, ha a román válogatott is kvalifikálta volna magát az Eb-re.
Marius Botan, a Nagykárolyi VSK Victoria vezetőedzőjének is van egy igazán nagy favoritja: Kovács István. „Akinek nagyon szurkolok ezen az Eb-n, az nem más, mint nagykárolyi FIFA-bíró, Kovács Istvánnak. Remélem, hogy nagyon jól fog neki sikerülni ez a torna. Bízom, hogy ez csak a kezdet neki, és minden vágya fog teljesülni. Izgulok érte, és nagyon szorítok majd neki, amikor a meccset fogja vezetni” – mondta barátjáról a fiatal szakvezető. Hozzátette, az Európa-bajnokságot nagyobb várakozás előzi meg, hiszen nem minden évben rendezik meg a tornát. „Az Európa- vagy a világbajnokság teljesen már, mint egy Bajnokok Ligája, vagy egy erős bajnoki idény” – fogalmazott Botan, aki a franciáknak és a németeknek szurkol ezek a tornán. „A franciák és a németek a kedvencek, de szurkolok a magyaroknak is. A portugálokkal kiegészítve ez lesz a legjobb és legérdekesebb csoport. Természetesen minden nemzetnek a saját csapata a legfontosabb, és sajnálom, hogy nem jutottak ki a románok” – tette hozzá az edző. 
Mint ismeretes, az Európa-bajnokság pénteken kezdődik 22 órakor Rómában a Törökország – Olaszország mérkőzéssel. Az olasz főváros mellett Bakuban, Koppenhágában, Szentpéterváron, Amszterdámban, Bukarestben, Londonban, Glasgowban, Sevillában, Budapesten és Münchenben rendeznek meccseket.

Pesek Attila

Kovács bíráskodik a City meccsén
A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójának egyik érdekes összecsapását vezeti kedd este a nagykárolyi FIFA-bíró, Kovács István, aki Vasile Marinescu és Ovidiu Artene asszisztensekkel, illetve Marian Barbu cserebíróval a Club Brugge – Manchester City mérkőzésen dirigál.
1968 után ismét olasz siker az Európa-bajnokságon
Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot: Roberto Mancini szövetségi kapitány együttese a torna vasárnapi döntőjében 1–1 után tizenegyespárbajban győzte le Anglia csapatát a londoni Wembley Stadionban. Angliának még mindig nincs Eb-győzelme.
Kovács István sepsiszentgyörgyi lelkészt választották a Magyar Unitárius Egyház püspökévé
Kovács István sepsiszentgyörgyi lelkészt, közügyigazgatót választotta a következő hat évre püspökké szombaton a Magyar Unitárius Egyház (MUE) élére a két helyszínen - Kolozsváron, a belvárosi unitárius templomban, illetve Budapesten, a Bartók Béla Unitárius Egyházközség templomában - egyidejűleg ülésező tisztújító zsinat.
Cookie