×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Kovács István mehet a nyári Európa-bajnokságra

2021.04.22 - 13:38
Megosztás:
Kovács István mehet a nyári Európa-bajnokságra
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői igazolványával rendelkező nagykárolyi Kovács István is részt vehet nyáron az Európa-bajnokságon.

A kontinentális föderáció (UEFA) tegnap a hivatalos honlapján jelentette be a nyári torna játékvezetőinek névsorát. A torna 51 mérkőzésén összesen 19 bíró kap majd lehetőséget, így Kovács István is, aki így valóra válthatja egyik nagy álmát. 
„Nagyon boldog vagyok, ez hosszú évek munkája. Ezzel a meghívással egy álom vált valóra. Még vannak más vágyaim a bírói tevékenység kapcsán, de ez az első lépés, és nagyon jó érzés. Többször mondtam korábban, hogy szeretnék egy nagy tornára kijutni. Hát úgy látszik, eljött az ideje” – mondta lapunknak Kovács István, aki 2010-től rendelkezik a FIFA-kitűzővel. Az elmúlt években több nemzetközi megbízása is volt, Eb- és vb-selejtező meccseket, Nemzeti Liga találkozókat vezetett, Bajnokok Ligája és Európa Liga találkozókon is bíráskodott. Legutóbb az EL negyeddöntőjének visszavágóján, a Manchester United – Granada összecsapás játékvezetője volt – ez volt az eddigi pályafutása legrangosabb meccse, amit vezetett. 
Kovács hozzátette, a meghívást ugyan megkapta, viszont még át kell esni május közepén egy erőnléti teszten, amit Isztambulban rendez majd az UEFA. Aki itt megbukik, az nem vehet részt az Eb-n, amit idén nyáron zajlik június 11. és július 11. között. Mint ismeretes, az UEFA fennállásának 60. évfordulójának tiszteletére a 16. Eb-nek több európai ország, összesen 12 városa, többek között Bukarest és Budapest ad otthon. 
Magyarországi játékvezető nem került be a keretbe, viszont a történelem során először dél-amerikai bíró is tagja lesz az Eb keretének: az UEFA és Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) együttműködésének értelmében az argentin Fernando Rapallini és egy segítője is részt vesz a nyári tornán. Ugyanezen megállapodásnak köszönhetően a 2021-es Copa Américán a spanyol Jesús Gil Manzano kap majd szerepet.
Először lesz női szereplője is a kontinensviadalnak, hiszen a francia Stéphanie Frappart (korábban európai Szuperkupa-mérkőzést is vezetett) negyedik játékvezetőként, valamint tartalék partjelzőként kaphat szerepet a tornán. 

A 2020-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG JÁTÉKVEZETŐI
Felix Byrch (német)
Cüneyt Cakir (török)
Carlos del Cerro Grande (spanyol)
Andreas Ekberg (svéd)
Orel Grinfeeld (izrael)
Ovidiu Alin Hațegan (román)
Szergej Karaszjov (orosz)
KOVÁCS ISTVÁN (romániai)
Björn Kuipers (holland)
Danny Makkelie (holland)
Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
Michael Oliver (angol)
Daniele Orsato (olasz)
Artur Soares Dias (portugál)
Daniel Seibert (német)
Anthony Taylor (angol)
Clément Turpin (francia)
Slavko Vincic (szlovén)
Fernando Rapallini (argentin)

Pesek Attila

Kovács bíráskodik a City meccsén
A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójának egyik érdekes összecsapását vezeti kedd este a nagykárolyi FIFA-bíró, Kovács István, aki Vasile Marinescu és Ovidiu Artene asszisztensekkel, illetve Marian Barbu cserebíróval a Club Brugge – Manchester City mérkőzésen dirigál.
1968 után ismét olasz siker az Európa-bajnokságon
Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot: Roberto Mancini szövetségi kapitány együttese a torna vasárnapi döntőjében 1–1 után tizenegyespárbajban győzte le Anglia csapatát a londoni Wembley Stadionban. Angliának még mindig nincs Eb-győzelme.
Kovács István sepsiszentgyörgyi lelkészt választották a Magyar Unitárius Egyház püspökévé
Kovács István sepsiszentgyörgyi lelkészt, közügyigazgatót választotta a következő hat évre püspökké szombaton a Magyar Unitárius Egyház (MUE) élére a két helyszínen - Kolozsváron, a belvárosi unitárius templomban, illetve Budapesten, a Bartók Béla Unitárius Egyházközség templomában - egyidejűleg ülésező tisztújító zsinat.
Cookie