×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Kovács: Gúnyt űztek a versenyvizsga jelentkezőiből

2021.10.19 - 09:49
Megosztás:
Kovács: Gúnyt űztek a versenyvizsga jelentkezőiből
Felháborodásának adott hangot Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő a múlt héten megtartott iskolaigazgatói és aligazgatói versenyvizsgával kapcsolatban.

 Nagykároly elöljárójának álláspontja szerint az oktatási intézmények vezetőinek elsősorban menedzserként kell helytállniuk.
„Azok, akik összeállították a versenyvizsga tételsorát, úgy gondolom, soha nem vezettek egy tanintézményt sem, mi több, még tanítani sem tanítottak soha. A tételsor kérdései között egy olyan sem volt, ami a jövőbeli igazgató iskolavezetői képességére vonatkozott volna, vagy netán arra, hogy milyen jövőképpel igazgatná az adott oktatási intézményt. Nem tartom logikusnak, hogy ugyanazokra a kérdésekre kell válaszolnia egy óvoda vagy általános iskola igazgatói posztjára jelentkezőnek, mint egy szakiskola vagy elméleti középiskola vezetői tisztségére pályázónak. Röviden úgy fogalmaznék: csúfot űztek a jelentkezőkből. Felelőtlenség volt így meghirdetni és megszervezni ezt a versenyt, hiszen a tanárokból már így is sokszor űztek gúnyt, ezzel a lépéssel pedig csak tovább tetézték mindezt” — mondta Kovács.

Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Jól felkészültek az igazgatójelöltek
Megyénkben 90 interjút ütemeztek be az iskolaigazgatói versenyvizsga szóbeli szakaszának keretében, egy karanténban lévő személy decemberben bizonyíthat. A vizsgázók közül 74-en sikeresen teljesítettek, 3-an visszaléptek, kettőnek nem sikerült az interjúja.
Cookie