×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
29 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Kötelező a maszkviselés Szatmárban!

2020.07.31 - 15:35
Megosztás:
 • Kötelező a maszkviselés Szatmárban!
  Augusztus 1–jétől Szatmár megyében is kötelező a maszkviselés a piacokon, vásárokon s minden zsúfolt szabadtéri helyen, a teraszok, szórakozóhelyek pedig 23 órakor kötelezően be kell zárjanak.

  Szatmár megye az ország legkevésbé fertőzött megyéje, s annak érdekében, hogy ez a továbbiakban is így maradjon, a megyei katasztrófavédelmi bizottság tegnapi ülésén úgy döntöttek, augusztus 1–jén éjféltől a legszigorúbb biztonsági intézkedéseket teszik kötelezővé. Ennek értelmében szombattól maszkot kell viselni minden zsúfolt szabadtéri helyszínen, kiváltképp a élelmiszerpiacokon és vásárokon — beleértve az autópiacot és a szatmárnémeti ócskasort! Nagyon nem mellékesen épp az utóbbi helyszínen tapasztalt zsúfoltság és szabálytalankodás (amelyekről lapunk hasábjain mi is többször beszámoltunk már) késztette arra a közegészségügyi és katasztrófavédelmi szakembereket, hogy kötelezővé tegyék a maszkviselést a megye egész területén — időintervallumot viszont nem határoztak meg: bármilyen időpontban is megyünk a piacra, mindig fel kell tenni a maszkot.

  Ugyancsak a járvány terjedésének lassítása érdekében döntöttek arról is, hogy 23 – 6 óra között bezárnak a teraszok és szabadtéri szórakozóhelyek — a pontos megfogalmazás szerint: ebben az időszakban tilos szeszes/nemszeszes italokat és ételeket árusítani, illetve fogyasztani a teraszokon —, valamint a szerencsejáték–termek és kaszinók is. A teraszok üzemeltetőinek továbbra is biztosítaniuk kell az asztalok közötti, törvényben előírt távolságot, figyelniük kell arra, hogy egy asztalt négy személynél több ne üljön körbe ha nem ugyanannak a családnak a tagjai, illetve hogy tilos minden olyan tevékenység, ami a vendégek közötti fizikai érintkezéssel jár — beleértve a táncot is.

  A hatóság járőregységei már mától megkezdik a szabályok betartásának ellenőrzéseit a piacokon, vásárokban és a teraszokon.

   

  Szabó Kinga Mária

  Cookie