×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Vidék

Koronavírus-gyanú miatt bezárt az erdődi postahivatal

2020.09.11 - 17:13
Megosztás:
Koronavírus-gyanú miatt bezárt az erdődi postahivatal
Jó pár napig, szeptember 17-ig zárva lesz az erdődi postahivatal, miután a pihenőszabadságáról visszatért postamesternőt koronavírus-gyanúsnak találták, és az intézmény valamennyi dolgozója házi elkülönítésbe került.

A levelek, küldemények, csomagok és újságok kézbesítése szeptember 18-tól fog megtörténni, mint ahogy a gyermeknevelési pótlék kiosztása is, míg a nyugdíjakat az erdődi malomban vehetik át a jogosultak, ahol a szatmárnémeti postai dolgozók számára alakítottak ki egy ideiglenes irodát.

Szatmár megyében szeptember 11-én már 418 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak hivatalosan nyilván, 8 új esettel többet, mint amennyi az előző napi összesítésben szerepelt, az újratesztelt páciensek közül pedig négynek lett ismét pozitív az eredménye — derült ki a közegészségügyi igazgatóság közleményéből. Ugyanakkor a gyógyultak száma is 146-ra emelkedett, de sajnos az elhunytaké is 20-ra nőtt — egy 57 éves, egyéb krónikus betegségekben is szenvedő férfi vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében a Nagykárolyi Városi Kórház intenzív terápiás osztályán.

Az elvégzett tesztek száma elérte a 22 927-et, a letesztelt személyeké a 14 972-t, házi elkülönítésben pedig az előző naphoz viszonyítva ismét bő tucatnyival többen, 378-an vannak.

A petei határátkelőnél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1614 utazó lépett az ország és a megye területére, s mivel valamennyien a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek, a kikérdezés és gyorsvizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat. A csanálosi és a halmi átkelőnél az elmúlt 24 órában egyetlen egy olyan személy sem jelentkezett, aki ne a zöld zóna országaiból érkezett volna, s házi elkülönítésbe kellett volna vonulnia.

 

 

 

Összeomolhat az oktatási rendszer
Bár még csak most kezdődött el a tanítás, a legtöbb iskola már arra készül, hogy egyik pillanatról a másikra át kell majd állni a vörös forgatókönyvre, az online oktatásra.
A „technikai frissítés” után duplájára nőtt a gyógyultak száma
Romániában újabb 1527 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ezzel meghaladta a 110 ezret a beazonosított fertőzöttek száma.
Változatlanul gyorsan terjed a fertőzés Ukrajnában
Továbbra is gyorsan terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, péntekre is több mint 3200 új beteget regisztráltak, velük együtt az eddig azonosított fertőzöttek száma már megközelítette a 170 ezret, és megint sokan meghaltak - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.
Cookie