×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Koronavírus: fertőzési góc alakult ki a székelyudvarhelyi kórház belgyógyászati osztályán

2022.01.20 - 18:40
Megosztás:
Koronavírus: fertőzési góc alakult ki a székelyudvarhelyi kórház belgyógyászati osztályán
Koronavírus-gócpont alakult ki a Székelyudvarhelyi Városi Kórház belgyógyászati osztályán.

Az egészségügyi intézmény sajtószóvivője, Zörgő Noémi az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, 14 alkalmazottnál és 14 páciensnél igazolták a megbetegedést. Meghozták az ilyenkor szükséges intézkedéseket, felfüggesztették a beutalásokat, a bent levő betegeket pedig a kezelőorvos ajánlásának függvényében vagy hazaengedik, vagy átszállítják más osztályra. A belgyógyászat csak a fertőtlenítés után fogad ismét pácienseket — tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy csütörtök reggel 47 beteget kezeltek a Covid-részlegen, és a koronavírusos betegeknek fenntartott valamennyi intenzív terápiás ágy foglalt volt.

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 178 új megbetegedést igazoltak Hargita megyében 871 teszt eredményének feldolgozása nyomán. A fertőzöttségi ráta elérte a 3,80 ezreléket.

A második félév első napjától, azaz január 17-étől 20 tanárnál és 85 diáknál igazolták a koronavírust Hargita megyében. AGERPRES, Fotó: facebook.com/SzekelyudvarhelyiVarosiKorhaz

Alig 10 lejből kell jót főzni a kórházakban
Milyen ételt lehet kihozni napi 7–10–11 lejből? Pont ott, ahol a legjobbat kellene adni, hogy a lakosok egészségi állapota minél hamarabb javuljon, a hazai kórházakban ennyi jut átlagosan egy személy étkeztetésére. Nem egy ételre, hanem a teljes napi fejadagra.
Készülnek a sérültek ellátására
Románia több mint háromezer kórházi ágyat biztosít az ukrajnai sérültek ápolására. A főváros és Konstanca megye után a legtöbb elfoglalható kórházi ágyat Szatmár megyében azonosították.
A galaci katonai kórházba szállítják az ukrajnai támadások két civil sérültjét
A galaci Aristide Serfioti katonai kórházba szállítanak szerdán az ukrajnai támadásokban megsérült két személyt - közölte a Galac megyei prefektúra keretében felállított munkacsoport sajtószóvivője.
Cookie