×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
24 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Nagykároly

Kórházfelújítás-fejlesztés és balneofizioterápiás központ

2023.05.05 - 16:01
Megosztás:
Kórházfelújítás-fejlesztés és balneofizioterápiás központ
Kovács Jenő: Minden fejlesztés értelmét veszti, ha nem a hippokratészi eskü betartásával, tisztelettel és együttérzéssel dolgoznak a kórházban (Fotó: archív)
Két nagy fába vágja fejszéjét a nagykárolyi önkormányzat: egyrészt a kórházat szeretnék teljes körűen felújítani, bővíteni, másrészt rehabilitációs kórházként is működő balneofizioterápiás központot hoznának létre kéthektárnyi területen.

A nagykárolyi önkormányzat munkatársai két megvalósíthatósági tanulmány összeállításán dolgoznak — az egyik a Nagykárolyi Városi Kórház teljeskörű felújítására, bővítésére és eszközparkjának felújítására vonatkozik, európai uniós és kormánytámogatás révén, megközelítőleg 20 millió euró értékben. A másik projekt egy balneofizioterápiás központot létesítését célozza, a Teremi úton található, két hektáros területen, szemben az ANL-lakásokkal. Ez utóbbi rehabilitációs kórházként működne majd az elképzelések szerint. 

„A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal eddig is komoly és költséges fejlesztéseket hajtott végre az egészségügyi szektorban. Ez a jövőben is így lesz. A Nagykárolyi Városi Kórházban dolgozó egészségügyi szakszemélyzet jó körülmények között végezheti munkáját, igencsak motiváló fizetésért. A nagykárolyi önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítva legyenek a szükséges körülmények ahhoz, hogy a betegek ellátása megfelelően, tisztelettel, együttérzéssel, méltósággal történjen, a hippokratészi eskü betartásának megfelelően. Ezeknek az értékeknek a tiszteletben tartása nélkül mindaz a fejlesztés és beruházás, amit a Nagykárolyi Városi Kórházban végrehajtunk, értelmét veszti”- mondta Kovács Jenő polgármester.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!