×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Korábban kezdődnek a színházi előadások

2021.10.25 - 18:44
Megosztás:
Korábban kezdődnek a színházi előadások
A járványügyi intézkedések miatt a hét folyamán látható Illatszertár című előadás 18 órától lesz megtekinthető.

A COVID-19 járvány megfékezése okán hozott határozatok alapján hétfőtől kezdődően 30 napon keresztül a színházakban és egyéb előadótermekben 21 óráig lehet aktivitás. Emiatt a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata kénytelen műsorváltoztatást eszközölni, kezdési időpontokat módosítani, hogy az előadások 21 óráig véget érhessenek. A változtatást elsősorban a novemberi műsorterv összeállításakor kell figyelembe venni, ám ez nem okoz akkora gondot, mint az, hogy az október 26-án, 27-én, 29-én és 30-án tartott Illatszertár című előadásokra a közönség már megkapta a meghívást 19 órára — most pedig a társulat változtatni kényszerült és 18 órától veszi kezdetét az előadás. „A hét folyamán tartott előadások azoknak szólnak, akik kihasználták az általunk hirdetett akciót és még augusztus vége előtt kiváltották bérletüket. Ők emiatt egy újabb választott előadást kaptak ajándékba, sokan pedig az Illatszertár című zenés vígjátékunkat választották. Hozzájuk kell most elsősorban elérkezzen az információ, hogy az előadásaink a megszokott 19 óra helyett 18 órakor kezdődnek” — mondja Bessenyei Gedő István társulatigazgató. A társulat kéri továbbá, hogy szintén a járványügyi korlátozások miatt, a színházba érkezők hozzák magukkal a védettséget igazoló okiratokat, ugyanis csak annak alapján léphetnek a színház nézőterére.

Kitartó házastársak jutalmazása
Folytatja a jó hagyományt a szatmárnémeti városvezetés: jutalmazza a hűséges házaspárokat.
Városi adó befizetése SelfPay gépeknél
Bekerült a megyeszékhely szinte kéttucatnyi pontján megtalálható befizető automatákat kezelő SelfPay vállalat rendszerébe a városi adóhivatal. Sok minden más mellett a helyi adók is kifizethetők a nonstop üzemelő automatáknál, érdemes kipróbálni.
Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Cookie