×
2023. 03 27.
Hétfő
Hajnalka
9 °C
Eső
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Könyvkölcsönzési akció kezdődött

2021.08.11 - 15:44
Megosztás:
Könyvkölcsönzési akció kezdődött
Augusztus 9-én elkezdődött a Szatmár Megyei Könyvtár azon akciója, melynek keretében arra kéri a szatmáriakat, hogy minél többen kölcsönözzenek ki könyveket, ezzel is elősegítve a könyvtár költözési folyamatát.

A könyvtárosok felhívásának több lakos is eleget tett, így egy nap leforgása alatt 1650 könyvet kölcsönöztek ki, miközben egy normál hétköznapon átlagosan 300 könyvet szoktak. A Szatmár Megyei Könyvtár Facebook-oldalán külön kihangsúlyozzák a Mircea Eliade Általános Iskola tevékenységét, ahol a pedagógusok, diákok és a szülők is a nap hőseinek nevezhetők, hiszen jelentős mennyiségű könyvet kölcsönöztek ki hétfőn.

A könyvtár munkatársai ismételten kihangsúlyozták, hogy a szatmáriak részéről érkező csekély erőfeszítéssel jelentősen csökkenteni lehet majd a könyvtár költözési költségeit, és ha több könyvet kölcsönöznek ki, akkor a könyvtár munkatársai annyival kevesebb kötetet kell majd becsomagoljanak és elszállítsanak egyik helyről a másikra. De a könyvet kölcsönző szatmáriaknak is hasznukra válnak a könyvek, hiszen a vakációt, nyaralást tartalmasabbá tehetik az olvasmányok által, s majd télen, a hosszú, sötét estéket is megszépíthetik egy-egy kellemes olvasmánnyal.

S. B.
 

Vizuális kultúra — Az én nemzetem
Felnőttkorára az embernek (többé-kevésbé) kialakult látásmódja és véleménye van arról, milyen is az ő nemzete, annak pozitív és kevésbé pozitív voltáról, értékeiről, kultúrájáról — ám mindig van egy első alkalom, amikor találkozik a kultúrával, illetve lehetősége van megfogalmazni, mit is jelent számára a kultúra.
Egy évük volt az előkészületre
Úgy tűnik, nem (lesz) teljesen döccenőmentes a megyei könyvtár költözködése — a tanácselnök szerint a valóban nem egyszerű feladat szakmai része teljes egészében a könyvtár felelőssége és feladata.