×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Könyv, olvasás és mosoly a Smile with booksban

2021.11.27 - 18:29
Megosztás:
Könyv, olvasás és mosoly a Smile with booksban
Fotók: Smile with books
Olvasni és könyvek között lenni sok ember számára az egyik legkellemesebb elfoglaltság. S nemcsak a könyv olvasása jelent örömforrást, hanem a megfelelő olvasnivaló felkutatása is, hiszen van abban egy kis csoda, ahogy egy bolt polcán található könyv megszólít bennünket.

Bizonyára sokunkkal megtörtént, hogy csak úgy bementünk egy könyvesboltba, és nézelődés közben megtaláltuk azt a kötetet, amely haza kellett hogy jöjjön velünk, vagy a legtökéletesebb ajándéknak bizonyult. Ezzel az érzéssel találkozhatnak mindazok, akik a szatmárnémeti Smile with books könyvkereskedésbe térnek be, ahol az üzletvezető, Resz Piroska kedvesen, segítőkészen fogad, és csendben lehet szemlélődni, de segítséget is lehet kérni.

„Csak különleges könyveink vannak, s büszke is vagyok a munkánkra, ahhoz, hogy a könyvek a polcra kerüljenek, nagyon-nagyon sok munkát kell elvégezni, nagyon sok lemondással jár. S ez nem is feltétlenül csak a mi szempontunkból van így, hiszen valakinek, valahol, valamiért le kellett egyszer mondania ezekről a könyvekről ahhoz, hogy hozzánk kerülhessenek. Az új könyvek esetén levadásszuk őket, akciókat keresgélünk, ajánlatokat kérünk, amíg sikerül hozzáférhető áron biztosítani ezeket a könyveket a vásárlóink számára. Hogy milyen értékes könyveink vannak? Ez abszolút egyénfüggő. Én hiszek abban, hogy amennyire az emberek különbözőek, úgy az igényeik, a könyvek iránti igényeik is teljesen mások lehetnek. Mindenkinek az érdeklődési köre, aktuális lelkiállapota vagy tanulmányai határozzák meg, hogy éppen mit szeretne olvasni” — válaszolt Piroska arra kérdésre, hogy milyen könyvek vannak a kereskedésben.

hirek/2021/november/27/smile-with-books-foto-1.jpg

A könyvállomány folyamatosan bővül, a könyvek 99 százaléka magánszemélyektől származik, tehát az, hogy kinél éppen mi van otthon, az egy örök rejtély. „Nem egyszer, nem kétszer történt meg az a dolog, hogy kértek egy bizonyos könyvet, ami se előtte, se utána be nem érkezett, viszont egy-két napon belül bejött, pont annak a személynek, aki erre nagyon vágyott” — mesél mosolyogva Piroska, aki elmondta: az a céljuk, hogy minden legyen a kínálatban a technikai könyvtől, a nyelvkönyveken keresztül, szépirodalom, kötelező irodalom, gyermekeknek meséskönyvek, foglalkoztatók, de ugyanúgy megtalálható egy szórakoztató ponyva, egy útleírás, mindenből legyen egy pici. Annak érdekében, hogy minél több személyhez eljussanak a könyvek, idén kimerészkedtek a bolt kényelméből, és nyáron a nagyobb szabású rendezvényeken megtalálható volt a Smile with books standja, ahol többen először találkoztak a kereskedéssel, ám azóta visszatérő vásárlókká váltak.

A könyvkereskedés újfent részt vesz a Szatmári Friss Újság kedvezménykupon-akcióján, ennek kapcsán az üzletvezető elmondta: akár ki szeretnék használni az akciót, akár nem, itt szeretettel várnak mindenkit. „Abban a pillanatban, amikor a bolt ajtaját kinyitottuk, az volt az elsődleges szempont, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahova szívesen jönnek be az emberek. Hiszem és vallom, hogy a mai nézelődőből lesz a holnap vásárlója, és miért ne, az az ember, aki szeretettel ajánl bennünket tovább. Lehet célzottan keresni nálunk, viszont nagyon nagy szeretettel segítünk a határozatlan vásárlóknak is. Egyrészt az árubőség miatt mindenki találhat magának kedvére valót, másrészt ha picit több információt kapunk arról, hogy mi az, amit keres, mi az, ami a komfortzónájában van, akkor tudunk könyveket ajánlani. Amiért érdemes betérni a kuponakció ideje alatt, az az, hogy az akció keretén belül egész szép számban bővíthetik könyvtárukat. A mostani akció keretében próbálunk azoknak is kedvezni, akik nem a klasszikus 5 lejes könyveket szeretnék a kosarukba betenni, hanem akár új vagy feláras könyveket szeretnének megvásárolni, hiszen ők is részesülnek a kedvezményből, s a kosarukat a kedvezmény értékéhez mérten kiegészíthetik az 5 lejes könyvekkel” — fogalmazta meg Resz Piroska, hogy miért érdemes élni az akcióval.

A Smile with books könyvkereskedés e-mail-címe smilewithbooks@gmail.com, telefonszáma 0770.566.750, a Facebookon pedig Smile with Books néven található meg. A Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utca 14. szám alatt meglátogatható bolt hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között tart nyitva, szombaton pedig 10-től 14-ig.

A Szatmári Friss Újság november 26-i számában közölt kedvezménykuponnal minden elköltött 10 lej után egy újabb 5 lejes könyvet választhatnak az olvasók. (X)

Az olvasás napja lesz Romániában február 15-e
Döntő házként megszavazta kedden a képviselőház azt a törvényjavaslatot, amely az olvasás napjává nyilvánítja február 15-ét Romániában.
Húszezer könyv egy helyen (X)
Régi üzletágat vitt sikerre a szatmárnémeti Smile with books könyvkereskedés azzal, hogy ötvözi az új és régi könyvek árusítását, régóta keresett darabokra tud szert tenni, vásárlói igényekről listát is vezetnek, szólnak, ha befut, ami kell, több forrásból is keresik, ha valakinek valamelyik ritka kiadványra fáj a foga.
Értékteremtő ajándék minden korosztálynak
A karácsonyi ajándékok keresése közben ne feledkezzünk meg a könyvekről sem, ajánlja Török Enikő tanítónő, kihangsúlyozva, hogy egy gyermek fejlesztésében ez milyen nagy kincs. De a könyv értékteremtő, szép ajándék minden korosztály számára.
Cookie