×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
18 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Belföld

KMTA – támogatás tehetséges fiataloknak

2024.03.25 - 10:37
Megosztás:
KMTA – támogatás tehetséges fiataloknak
Illusztráció: KMTA Facebook oldala
Nem csak az osztálynaplóban szereplő jegyek számítanak, az alapítvány felkarolná azokat is, akik tanulmányi, művészeti és sportversenyeken jó helyezést értek el, motiváltak, szorgalmasak, kitartóak, elkötelezettek.

Pályázati felhívást adott ki a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány (KMTA), amelyben legfrissebb programjában való részvételre buzdít.

A KMTA tehetségeket támogató programja első lépéseként várja olyan, Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezését, akik: 
• kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, 
• országos, illetve nemzetközi tanulmányi, művészeti és sportversenyeken dobogós helyezést értek el, 
• kutatási eredményeiket publikálták, 
• motiváltak, szorgalmasak, kitartóak, elkötelezettek céljaik megvalósításában, 
• bár nem vettek részt, illetve nem szereztek dobogós helyet tanulmányi versenyeken, de úgy érzik, kiemelkedően tehetségesek. 

Az alapítvány által kiválasztott fiatal tehetségek egyénre szabott támogatásban részesülnek. Ennek során minden diák azt kapja, amire leginkább szüksége van a tehetsége kibontakoztatásához, de amely minden esetben tartalmaz mentori támogatást. (Ezen túl esetlegesen részesülhet ösztöndíjban, támogatást kaphat képzéseihez és konferenciamegjelenéseihez, kulturális és sportprogramokon való részvételéhez.) 
Jelentkezni, regisztráció formájában ITT lehet.
További információ az erdeklodes@kmta.hu e-mail címen.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

 

40 év feletti alkotóknak hirdet ösztöndíjat az Iskola Alapítvány
A kortárs erdélyi magyar irodalmi támogatási rendszer kiegészítésére, senior alkotók számára indít első alkalommal idén ösztöndíjat az Iskola Alapítvány. A támogatásra negyven év feletti, szülőföldjükön élő romániai magyar alkotók jelentkezését várják március 31-ig.
Pénzt ad programszervezésre a Zamfirescu Kulturális Központ
Sport mindenkinek, Kultúra, illetve Ifjúsági, oktatási és szabadidős projektek kategóriákban hirdette meg a vissza nem térítendő támogatású pályázati kiírását a 2024-es évre a szatmárnémeti polgármesteri hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ.
Ingyenes tanfolyamokat szerveznek Nagykárolyban
Szakképzési tanfolyamot indít a Nagykárolyi Polgármesteri hivatal a ROHU395 CO-LABOUR - "Nagykároly és Nyírbátor együttműködése a foglalkoztatás javítása és az endogén potenciálon alapuló fejlődés elősegítése érdekében" elnevezésű projekt keretében - tudatta az önkormányzat hivatalos közösségimédia-oldalán.