×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
17 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Belföld

Klaus Iohannis visszaküldte a parlamentnek a Trianon-törvényt

2020.09.15 - 16:32
Megosztás:
Klaus Iohannis visszaküldte a parlamentnek a Trianon-törvényt
Visszaküldte a parlamentnek Klaus Iohannis román elnök azt a törvényt, amely június 4-ét, a trianoni békeszerződés évfordulóját ünnepnappá nyilvánítaná - közölte kedden a román elnöki hivatal.

Korábban az elnök az alkotmánybíróságon is megtámadta a jogszabályt, de a taláros testület július közepén elutasította az elnök óvását. Iohannis akkor arra hivatkozott, hogy a jogszabály sérti a hatalmi ágak szétválasztásának elvét, a diszkrimináció tilalmát és a polgárok jogegyenlőségét garantáló előírást. Az elnök a parlamenthez intézett mostani kérésében úgy érvelt, hogy a jogszabályt számos szakértő és civil szervezet bírálta, ezért széles körű konzultációt kellene folytatni a június 4-i évforduló ünnepnappá nyilvánításáról.

MTI

Iohannis: Egyértelmű, hogy a romániai infrastruktúra rendkívül elmaradott; nem igazán akarták, hogy fejlődjön
Egyértelmű, hogy a romániai infrastruktúra rendkívül elmaradott, mert egyesek nem akarták, hogy fejlődjön, ez a paradigma azonban megváltozott, most van akarat a fejlesztésre - jelentette ki pénteken Maros megyében Klaus Iohannis.
Iohannis: Felkérem az iskolaigazgatókat, hogy fenntartások nélkül forduljanak a hatóságokhoz, ha pénzre van szükségük
Felkérem az iskolaigazgatókat, hogy fenntartások nélkül forduljanak a tanfelügyelőségekhez és a hatóságokhoz, ha pénzre van szükségük az új iskolai évben - mondta szerdai sajtóértekezletén Klaus Iohannis államfő.
Román szociáldemokrata pártelnök: a parlament ismét megszavazza a Trianon-törvényt
Marcel Ciolacu, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerdán kijelentette, pártja arra törekszik, hogy a bukaresti parlament mielőbb ismét megszavazza a június 4-ét Romániában ünneppé nyilvánító Trianon-törvényt, miután egy nappal korábban Klaus Iohannis államfő visszaküldte a jogszabályt megfontolásra a törvényhozói testületnek.
Cookie