×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Klaus Iohannis a Ciucă-kormányhoz: az embereknek elegük van a válságból és az ígéretekből

2021.11.25 - 17:23
Megosztás:
Klaus Iohannis a Ciucă-kormányhoz: az embereknek elegük van a válságból és az ígéretekből
Klaus Iohannis szerint nem volt könnyű a kormánykoalíció megalakítása, a tárgyalásokon a feleknek félre kellett tenniük a hiúságukat.

A Ciucă-kormány hivatali eskütétele után mondott csütörtöki beszédében az államfő emlékeztetett arra, hogy a koalíciót alkotó pártok néhány napja még politikai ellenfelek voltak. A feleknek félre kellett tenniük a "kisebb-nagyobb hiúságukat", hogy közös nevezőre jussanak.

A kormány tagjainak Klaus Iohannis azt üzente: nagyok a társadalom elvárásai velük szemben. 'A románok azt várják önöktől, hogy munkához lássanak és oldják meg a kormányprogramban felvázolt problémákat. Az embereknek elegük van a válságból és az ígéretekből, tetteket, eredményeket akarnak látni' - jelentette ki az államfő.

Iohannis: a politikai válság véget ért

Az új kormány beiktatásával a politikai válság véget ért, a többi válság azonban még nem, és a problémák sem tűntek el - jelentette ki csütörtökön, a Cotroceni-palotában tartott eskütételi ceremónián Klaus Iohannis.

Az államfő gratulált a Ciucă-kabinet tagjainak, emlékeztetve őket arra, hogy sürgős feladatok várnak rájuk. Ezek közé sorolta a járvány leküzdését, az energiadrágulás ellensúlyozását, a költségvetés kiigazítását, a jövő évi költségvetés kidolgozását és elfogadását. Véleménye szerint egy széleskörű parlamenti többségre támaszkodó kormánynak képesnek kell lennie mindezt megvalósítani.

'Azonban nem csupán problémák várnak ránk és önökre, hanem számos lehetőség is: az országos helyreállítási tervet végre kell hajtani, nagyon nagy összegeket lehet a románok javára fordítani' - mondta Klaus Iohannis a minisztereknek. Hozzátette: nagyok a várakozások ezen a téren is, az emberek gazdasági növekedésre, a bérek és nyugdíjak emelésére, befektetésekre, autópályák és iskolák építésére számítanak. Majd ismét hangsúlyozta: egy széleskörű parlamenti többségre támaszkodó kormánynak képesnek kell lennie mindezt megvalósítani

A parlament csütörtökön szavazta meg a Nicolae Ciucă vezette kormány beiktatását.

Konzultatív szaktestülettől kéri a kormányfőt ért plágiumvád kivizsgálását az egyik ellenzéki képviselő
A hatályos oktatási törvény alapján alakult romániai konzultatív szaktestülettől, az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanácstól (CNATDCU) kérte a Nicolae Ciuca miniszterelnököt ért plágiumvád kivizsgálását Mihai Politeanu, az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője - közölte pénteken internetes kiadásában az Adevarul című lap.
Ciucă: jövő héten fogadja el a kormány a lakosság energiadrágulással szembeni védelmét szolgáló újabb intézkedéseket
Jövő héten fogadja el a kormány az energiaválság hatásainak csökkentését célzó újabb intézkedésekről szóló sürgősségi rendeletet - közölte a miniszterelnök a kabinet szerdai ülésének elején.
Cîţu: a kormányfő közölte, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak
Nicolae Ciucă miniszterelnök biztosította róla, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak - jelentette ki kedd este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
Cookie