×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Vidék

Kiváló ételek a tasnádi főzőversenyen

2021.09.13 - 08:00
Megosztás:
Kiváló ételek a tasnádi főzőversenyen
Igazi meleg őszi nap várta az érdeklődőket a tasnádi Ady–Kölcsey Egyesület és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tasnádi szervezete által, tizenegyedik alkalommal megszervezett főzőversenyen, amelyen minden eddiginél jobb ételek készültek.

Szombaton a tasnádi strand melletti téren tizenegyedik alkalommal tartottak főzőversenyt a tasnádi Ady–Kölcsey Egyesület, az RMDSZ tasnádi szervezete, valamint a helyi tanács támogatásával. Ebben az évben kilenc csapat jelentkezett a főzőversenyre, hogy elkészítse kedvenc ételét. A csapatok már kora reggel felállították sátraikat, és elkezdték a főzéshez szükséges alapanyagok előkészítését. A részt vevő csapatok között szerepelt az RMDSZ tasnádi szervezete, a tasnádi Családosok Közössége, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tasnádi szervezete együtt az általa működtetett idősek otthonával, a Tasnádi Református Egyházközség, a Kolping család, az érszakácsiak csapata, a Kovács szerelőműhely, a Ham-Fauas Riders csapat és Sződemeter csapata.

A legszebb stand az érszakácsiaké


Az ételek elkészítésében szorgosan részt vettek a csapattagok, mindenki igyekezett a legjobb ételeket elkészíteni. Amíg készültek a főételek, többen fánkot sütöttek, „mártós kenyérrel” kínálták az arra járókat, az érszakácsiak főtt kukoricával kínáltak, és más falatok is várták a nagy számban megjelenő érdeklődőket. Természetesen az egész nap során ott volt az asztalokon — és a hűtőszekrényekben — a pálinka, a bor, a sör és az üdítőitalok. A főzőversenyen mindenkit, aki arra járt, vendégül láttak a csapatok, semmiből nem volt hiány, hiszen a minőség mellett arra is odafigyeltek, hogy mennyiség is legyen.
A versenyben részt vevő csapatok déltől vihették az általuk készített ételeket kóstolásra a zsűri elé, melynek asztalánál ott ült Ruff Zsófia, Irimiás László és Barabás Imre.

Elkészült az étel, kezdődhet a kóstolás
Elkészült az étel, kezdődhet a kóstolás

 

Eredmények

A zsűritől szimpátiadiplomát kapott a Kovács szerelőműhely csapata, a Ham- Fauas Riders és az érszakácsi Mesterszakácsok nevű csapat; 3. díjban részesült — bronz fakanál — a Kovács szerelőműhely (babgulyás) és a Családosok Közössége (szeretetbogrács); 2. díjat kapott — ezüst fakanál — a sződemeteri Kölcsey-csapat (sertéshúsból készült bogrács), a Kolping család (babgulyás) és az érszakácsi Mesterszakácsok (babgulyás és töltött paprika). Az érszakácsi csapat kapta a legszebb standért járó díjat is. Az 1. díjat — arany fakanál — a Caritas tasnádi szervezete (túrófánk desszert kategóriában), a Ham-Fauas Riders (hagyományos gulyásleves) és az RMDSZ tasnádi szervezete (magyaros babfőzelék) érdemelte ki. Gyémánt fakanál díjat kapott a Tasnádi Református Egyházközség Fügefa csapata.
A díjátadást követően többen is értékelték a versenyt, és valamennyien egyetértettek abban, hogy egy jó hangulatban eltöltött nap volt a szombati, amikor a főzés közben lehetőség volt baráti beszélgetésekre és találkozásokra.

 

Bográcsos főzőverseny
A tasnádi Ady–Kölcsey Kulturális Egyesület Tasnád Város Helyi Tanácsa támogatásával szeptember 11-én, szombaton rendezi meg a hagyományos bográcsos főzőversenyt.
Vidám hangulatú főzőversenyek a 20. PMN-en is
A Partiumi Magyar Napok történetében már többéves hagyománya van annak, hogy a Kossuth-kert fái alatt, egy roppant izgalmas és legalább annyira szórakoztató főzőverseny keretében összecsapnak a fakanalas, fűszerekkel bőven felfegyverkezett csapatok.
Cookie