×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Kitüntette Iohannis elnök Markó Bélát

2021.09.28 - 15:22
Megosztás:
Kitüntette Iohannis elnök Markó Bélát
Fotó: Markó Béla - Wikipédia
Állami kitüntetésben részesül Markó Béla. Klaus Iohannis államfő kedden írta alá az erről szóló rendeletet.

Az elnök a Románia Csillaga érdemrend tiszti fokozatát adományozza Markó Bélának 70. születésnapja alkalmából, "a magyar nyelvű írott kultúrához való kivételes hozzájárulása, valamint a demokrácia és az etnikumok közötti párbeszéd erősítéséért tett erőfeszítéseinek elismeréseként".

Markó Béla Kézdivásárhelyen született 1951. szeptember 8-án. Költő és író, tanár, szerkesztő, politikus, 1993-tól 2011-ig az RMDSZ elnöke volt. AGERPRES

Állami kitüntetéseket kaptak az olimpiai és paralimpiai játékokon sikeres sportolók
A kitüntetettek között van a szatmárnémeti születésű Osváth Richárd kard- és tőrvívó is, munkájának elismeréséül a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét (polgári tagozata) vehette át.
Románia évente díjazni fogja a holokauszt oktatásához hozzájáruló személyiségeket
Románia évente díjazni fog egy olyan romániai vagy külföldi személyiséget, aki hozzájárult a holokauszt oktatásához és kutatásához, illetve az antiszemitizmus megelőzéséhez és leküzdéséhez - jelentette be szerdán Malmőben Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis: élő és aktív a nagyszebeni szász közösség
A nagyszebeni evangélikus székesegyház felújítása azt bizonyítja, hogy 'aktív, élő' a város szász közössége - jelentette ki vasárnap Klaus Iohannis a munkálatok átadása alkalmából tartott istentisztelet után.
Cookie