×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
1 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Nagykároly

Kitüntetik Nagykároly kiválóságait

2023.01.20 - 08:25
Megosztás:
Kitüntetik Nagykároly kiválóságait
Kovács István lesz a tizenegyedik nagykárolyi díszpolgár (Fotó: frf.ro)
Nagykároly város díszpolgárává avatják Kovács István FIFA játékvezetőt, illetve Pro Urbe-díjjal ismerik el Adorján Csaba korábbi városi főkertész munkáját.

Rendkívüli tanácsülés keretében döntött Nagykároly Helyi Tanácsa arról, hogy a város szülöttét, Kovács István futballbírót díszpolgári címmel ajándékozza meg. A legutóbbi futball-világbajnokságon is részt vevő játékvezető lesz a város tizenegyedik díszpolgára.

Kovács 1984-ben született, Nagykárolyban. Tornatanári végzettsége van, és 2007-ben mutatkozott be játékvezetőként a Liga 1-ben. Már 22 évesen a Román Szuperkupa mérkőzését irányította. 2010-óta nemzetközi FIFA-bírói engedélye is van, és ezzel egyidőben a legifjabb európai FIFA-játékvezetői cím is az övé.

A döntéshozók arra a határozattervezetre is rábólintottak, amely értelmében Pro Urbe-díjjal tüntetik ki Adorján Csaba kertészmérnököt, a város korábbi főkertészét, aki hatványozottan hozzájárult Nagykároly zöldövezeteinek mai arculatának kialakításához. Az oklevél átadását a tervek szerint ünnepi keretek között ejtik meg január 25-én, 17:00 órától a nagykárolyi Városi Színházban.
Szintén Pro Urbe-díjat vehet majd át Bogdan Georgescu, a városháza Kulturális- és Sportigazgatóságának vezetője is. A gálát a nagykárolyi Acoustic Station zenekar koncertje zárja majd.

Végh Balázs