×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
5 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Kitartó házastársak jutalmazása

2022.01.21 - 09:27
Megosztás:
Kitartó házastársak jutalmazása
Folytatja a jó hagyományt a szatmárnémeti városvezetés: jutalmazza a hűséges házaspárokat.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a Helyi Tanács idén is jutalmazza a hosszú ideje tartó házassággal büszkélkedő szatmáriakat. Csütörtökön, január 20-án az Iparosotthonban összesen 48 ötvenedik, illetve hatvanadik házassági évfordulóját ünneplő házaspár kapott elismerő oklevelet és 1000 lejt a jeles alkalomból, tájékoztatta lapunkat a városháza sajtóosztálya.

„Ragaszkodunk a hagyományhoz, és idén is köszöntjük Szatmárnémetiben a hosszú ideje, 50 és 60 éve házasokat. A mai összezavarodott világban az ilyen hosszan tartó hűség már ritkaságszámba megy, de úgy vélem, nem szabad elveszítenünk a reményt, hogy a jövőben is jellemző lesz ez sokakra. Ma 48 arany- és gyémántlakodalmas házaspárt köszöntünk. Ők kitartottak egymás mellett jóban-rosszban, és itthon maradtak, ezzel is hozzájárulva Szatmárnémeti fejlődéséhez. Követendő példák ők, akik megérdemelnek minden elismerést és gratulációt. További sok boldogságot és egészséget kívánok mindannyiuknak!” — köszöntötte a résztvevőket Kereskényi Gábor polgármester.

Közösségünk ezen értékes tagjainak jutalmazása egy szimbolikus gesztus és egy olyan szokás, amelyhez a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács a jövőben is ragaszkodni fog.

A rövidke eseményt ezúttal előadás is kísérte, jutalmazó és jutalmazottak köszönetet mondanak a színvonalas előadásért a Művészeti Líceumnak és diákjainak: Alexandra Soriannak és Szabó Barbarának (gitár, vokál), valamint felkészítő tanáraiknak, Călin Keresztesnek és Sallai Lászlónak.

Princz Csaba

 

 

Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Eltört a csatornavezeték
Kedden jelezte a szatmárnémeti Someşul üzletház adminisztrátora az Apaserv felé, hogy feljött a szennyvíz az alagsorban. A cég csatornázási részlegének emberei megállapították, hogy az épület hátsó, Decebal utca felőli részénél történt olyan mértékű törés, ami megakadályozta a szennyvíz elfolyását, ez okozta a problémát.
Cookie