×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Kiszámítható jogszabályok szerint működő oktatást kér a Tanulók Országos Tanácsa a kéthetes vakáció után

2021.10.21 - 15:53
Megosztás:
Kiszámítható jogszabályok szerint működő oktatást kér a Tanulók Országos Tanácsa a kéthetes vakáció után
A Tanulók Országos Tanácsa (CNE) azt kéri, hogy kiszámítható jogszabályok szerint működjenek az iskolák az október 25-én kezdődő kéthetes kényszervakáció után.

Csütörtöki közleménye szerint a szervezet azt szeretné, hogy legalább hetente kétszer non-invazív tesztekkel szűrjék a hatóságok a tanulókat és a tanügyi személyzetet. Ugyanakkor nem értenek egyet azzal a lehetőséggel, hogy a kéthetes szünidő lejárta után egységesen online oktatásra térjenek át az iskolák, mert ez olyan tananyagkieséssel járna, amit képtelenség lesz bepótolni a tanév végéig.

A diákszervezet szerint a hatóságoknak mielőbb tisztázniuk kellene, miként módosítja a tanév rendjét a kényszervakáció, ezért találkozót sürgetnek erről a kérdésről az oktatási minisztérium képviselőivel. Közölték azt is: ragaszkodnak ahhoz, hogy a tanév rendjének módosításától függetlenül az országos vizsgákat a már ismert menetrend szerint szervezzék meg.

A diákszervezet ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ha a második félév a kényszervakáció miatt két héttel lerövidül, az oktatási minisztériumnak módosítania kell a tantárgyankénti minimális osztályzatszámot rögzítő rendelkezésén, tekintettel arra, hogy a tanulóknak nem lesz idejük átvenni a tantervben szereplő teljes tananyagot. AGERPRES

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie