×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

Kísérleti projektet indít a minisztérium az érettségi dolgozatok informatizált javításának tesztelésére

2021.07.09 - 19:29
Megosztás:
Kísérleti projektet indít a minisztérium az érettségi dolgozatok informatizált javításának tesztelésére
Kísérleti projektet indít jövőre az oktatási minisztérium az érettségi dolgozatok informatizált javításának tesztelésére - közölte pénteken Sorin Cîmpeanu tárcavezető.

A miniszter rámutatott, jövőre mindegyik megyében lesz egy-egy olyan vizsgaközpont, amelyiknél a dolgozatokat a vizsgázó jelenlétében beszkennelik, valamennyi vizsgatárgyból minden tételhez hozzárendelnek egy kódot, és a tanárok online végzik majd a javítást. Így elkerülhető, hogy az ugyanazt a dolgozatot javító két tanár kapcsolatba kerüljön egymással - magyarázta.

Erről annak kapcsán beszélt a miniszter, hogy az idei érettségi dolgozatok óvások utáni újrajavítása nyomán az esetek túlnyomó többségében módosult a jegy, és sokszor "megengedhetetlenül nagy" volt a különbség az eredeti és a végső osztályzat között.

Cîmpeanu szerint egy másik előnye ennek a fajta javításnak az lenne, hogy nem csak vizsgatárgyanként, hanem tételenként is lesz kimutatás az eredményekről, így tisztább képet kapunk arról, hogy milyen téren vannak hiányosságok, és jobban elő lehet majd készíteni a kompetencia alapú érettségi bevezetését.

AGERPRES

Sorin Cîmpeanu: nagyon fontos a vidéki diákok hozzáférése a legújabb technológiákhoz
Nagyon fontosnak nevezte kedden az oktatási miniszter a vidéki diákok hozzáférését a legújabb technológiákhoz.
Hatvanadik érettségi találkozó
Szeptember 4-én a nagykárolyi gimnázium magyar tanulmányi vonalán 1961-ben végzett diákok (a későbbiekben felsoroljuk a résztvevők névsorát) megünnepelték a 60. osztálytalálkozójukat. Nagyon boldog volt minden kolléga és a velük együtt eljött családtagok, barátok stb.
Érettségi 2022: vissza a megszokott menetrendhez
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. Jövőre már a megszokott menetrenddel szervezik a záróvizsgát.
Cookie