×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Kirándultak az idősek

2021.10.23 - 13:01
Megosztás:
Kirándultak az idősek
A Szatmárnémeti Szociális Központ (DAS) által üzemeltetett idősnapközi tagjai egynapos kiránduláson vehettek részt a Szilágy megyei Sárkányok kertjében.

 Az úti cél kiválasztása nem volt véletlen, hiszen a védelem alatt álló terület elbűvölő látványt nyújt, festői színekben pompázik ősszel. A természeti rezervátumban a szatmári kirándulók csoportját is rabul ejtette a látvány, akik az idősklub munkatársai és a DAS igazgatója, Adrian Bălaj kíséretében egy különleges napot tölthettek el a völgyben, megcsodálhatták a különös alakú tornyokat, kúpokat, gúlákat, oszlopokat, gombákat, ember és állat formájú tömböket, amik festői összevisszaságban díszítik a kertet. Az idősklub tagjai életre szóló élményekkel gazdagodtak a szomszédos megyében tett látogatás során, derül ki a DAS beszámolójából.

Székhelyet kért az idősklub
A jogi személyiséggel rendelkező Szatmár Megyei Idősek Tanácsa székhelyet kért a prefektussal való találkozón, hogy pályázni tudjon, és helyszínt tudjon biztosítani találkozóinak.
Adományokat oszt a DAS
A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság egy olyan családtól kapott adományt, hogy a rászorulók között kiossza azt, amely maga is kapta.
Szent Erzsébet rózsáit ételre váltani
Szent Erzsébet napja alkalmából november 18-án a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Szociális Igazgatóságának (DAS) csapata összefogott a Hans Lindner Alapítvány csapatával, különleges, ünnepi menüt főzött és juttatott el elhanyagolt, idős személyekhez.
Cookie